|

Bahçeli’ye soruşturma

Muğla’nın Milas ilçesinde zeytinliğinin Anasol-M hükümeti döneminde gasp edildiğini belirten Hüseyin Kamil Akarsu, suç duyurusunda bulundu. Savcılık, MHP lideri Bahçeli ile Mesut Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu 12 kişi hakkında soruşturma başlattı.

Yeni Şafak
04:00 - 3/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 23:22 - 2/06/2015 Salı
Yeni Şafak

16 yıl önce Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Kızılcayıkık Köyü'nde bulunan 15 bin 100 metrekarelik zeytinliğinin, Anasol-M hükümeti döneminde gasp edildiğini belirten Hüseyin Kamil Akarsu sorumluların yargılanması talebiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.



AİLE OLARAK ZOR GÜNLER GEÇİRDİK


Bugüne kadar yaptığı tüm başvuruların hasıraltı edildiğini belirten Akarsu'nun başvurusu üzerine Milas Cumhuriyet Başsavcılığı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 12 kişi hakkında soruşturma başlattı. Aile olarak zor günler geçirdiklerini belirten Akarsu, bir dizi hukuk dışı muameleye maruz kaldığını, bu nedenle hakkını hukuki yollarla aradığını söyledi.



ANNEMDEN HELALLİK ALIN


Bugüne kadar gerekli tüm hukuki girişimlerde bulunmasına rağmen mülkiyetinin etrafına dikenli teller çekildiğini kaydeden Akarsu, “Zeytinlik arazimiz devlet gücüyle ve zorla söktürüldü. Yerimiz gasp edildi. Onlarca asırlık zeytin ağaçlarımız tamamen yok edildi” diye konuştu. Akarsu, dönemin hükümetine, “Annem Zeynep Akarsu'dan helallik alın” diye seslendi.



#Kızılcayıkık Köyü
#Anasol-M hükümeti
#Hüseyin Kamil Akarsu
9 yıl önce