|

Bahşiş cinayetine 18’er yıl hapis

Bahçelievler’de düğün konvoyundaki bahşiş cinayeti davasında karar çıktı. Tartıştıkları damat Aziz Baş’ı aracının camına sıkıştırıp sürükleyerek ölümüne sebep olan iki sanık, 18 yıl 4’er ay hapis cezasına mahkum oldu.

Yeni Şafak
04:00 - 28/04/2015 Salı
Güncelleme: 20:40 - 27/04/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

İstanbul-Bahçelievler'de bahşiş almak için damat Aziz Baş'ın ölümüne neden olan sanıkların davası karara bağlandı. Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Emrah Ayabak ve Abdülkadir Ayabak ile maktul Aziz Baş'ın nişanlısı Sevda Bulut, annesi Döndüye Baş, babası Bekir Baş katıldı. Sanık yakınlarının güvenlik gerekçesiyle alınmadığı duruşmada Sevda Bulut, şikayetçi olduğunu belirterek, her iki sanığın da cezalandırılmasını istedi. Mahkeme Başkanı Mehmet Yılmaz, sanıklara son savunmaları için söz verdi.



OLAY KAZADAN İBARET


Sanık Abdülkadir Ayabak, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "İftira üzerine cezaevinde yatıyorum. Benim alnım ak, vicdanım rahattır. Gelin arabası şoförü gerçekleri söylemiyor. Ben kendisinde Allah korkusu olmadığını düşünüyorum. Olay bir kazadır. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum" dedi. Sanık Emrah Ayabak da "Kaza da olsa bir insan ölmüştür. Bunun üzüntüsünü yaşıyorum. Vicdanımda bir burukluk var. En mutlu gününde, düğününde böyle bir olayın yaşanmasını kimse istemez. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum” diye konuştu.



MÜEBBETTEN KURTULDULAR


Mahkeme heyeti, sanıklar Abdülkadir Ayabak ve Emrah Ayabak'ın "kasten öldürme" suçundan ayrı ayrı müebbet hapis cezalarına çarptırılmalarına karar vererek, sanıkların eylemi olası kast altında işlediklerinden cezalarının 22 yıla düşürülmesine hükmetti. Mahkeme, duruşmadaki iyi hallerinden dolayı cezalarını 1/6 oranında indirerek, sanıklar Emrah Ayabak ve Abdülkadir Ayabak'ı 18 yıl 4'er ay hapis cezasına mahkum etti.



Gelinlikle morga koşmuştu


Bahçelievler'de geçen yıl yaşanan acı olayda, damat Aziz Baş, düğün salonuna 50-100 metre kala bahşiş isteyen sanıkların kullandığı otomobille sürüklenmiş, ardından duran bir minibüsün altına başını çarparak savrulmuştu. Feci kazada damat hayatını kaybederken, en mutlu gününde en acı olayı yaşayan ve gelinliğiyle morga koşan Sevda Bulut'un dramı herkesi duygulandırmıştı.


#Abdülkadir Ayabak
#Emrah Ayabak
#Bahşiş cinayeti
#Aziz Baş
9 yıl önce