|

Bakan Eker: Hayırlı ve umutlu bir gelişme

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesiyle ilgili olarak, Türkiye'nin bu özrü kabul ettiğini, bundan sonraki süreçte de Gazze'ye dönük bir takım gelişmelerin olmasının beklendiğini söyledi.

Aa
00:00 - 23/03/2013 السبت
Güncelleme: 20:09 - 23/03/2013 السبت
Yeni Şafak
Bakan Eker: Hayırlı ve umutlu bir gelişme
Bakan Eker: Hayırlı ve umutlu bir gelişme

Bakan Eker, Diyarbakır Havalimanı'nda  AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin tezlerinde başından itibaren ısrarlı olduğunu belirterek, ''Uzun bir süreçti. Türkiye'nin tezleri haklıydı, çünkü bir yanlışlık yapılmıştı. Özür dilendi. Uluslararası ilişkilerin gerektirdiği bir şey. Türkiye bu özrü kabul etti. Bundan sonraki süreçte de Gazze'ye dönük bir takım gelişmelerin olacağı bekleniyor. Tazminat ödenmesi söz konusu. Detaylarıyla ilgili daha sonra gelişmeler netleştikçe açıklama yapılacak. Beklenen bir şey, Türkiye açısından olumlu'' diye konuştu.

Hayırlı ve umutlu bir gelişme

Diyarbakır'daki nevruz kutlamasıyla ilgili olarak, iyimser, umutlu ve temkinli olduklarını ifade eden Eker, hükümet olarak yaklaşımlarının, silahların susması, siyasetin konuşulması ve meselelerin siyaset yoluyla çözülmesi olduğunu kaydetti.

Bakan Eker, ''Türkiye'de kan dökülmesin, gözyaşı dinsin'' diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Dünyanın bir bölgesi entegre olurken, sürekli entegrasyona giderken, Orta Doğu'da neden itilaflar, çatışmalar ve kavgalar olsun? Bundan sonraki süreçte bunu dikkate almamız lazım. Bu yönde bir olumlu gelişme, o nedenle de hayırla tamamlanmasını, neticelenmesini umut ediyoruz. Böyle bir beklentimiz var. Bundan sonraki süreçte de çok dikkatli bir dil kullanılmalı. Tavır, tutum ve sözlerimizde hepimiz dikkatli olmalıyız. Yeni sorunlar üretilmemesi gerekir.''

Sürecin sabote edilmesine imkan verebilecek tutum ve davranışlardan kaçınılmasının önemine değinen Eker, gelinen süreç için ''hayırlı ve umutlu bir gelişme'' ifadesini kullandı.

''Akil Adamlar Komisyonu''

Bakan eker, Akil Adamlar Komisyonuna ilişkin de şöyle konuştu:

''Onlar hep konuşuluyor. Neyse ihtiyaç, gerekli adımlar atılır. Önce silahların susması, silahların bırakılması ve Türkiye'den unsurların çekilmesi... Böyle bir süreç var. Bunun gelişmelerini takip ediyoruz. Şu anda şöyle olmalıdır, böyle olmalıdır, zamanla konuşulacak konular bunlar.''


٪d سنوات قبل