|

Bakan Elvan: O mektup bana ulaşmadı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Karaman Ermenek'te maden kazası yaşanan işletmede yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Enerji Bakanı Taner Yıldız, Karaman'daki maden faciasıyla ilgili umutların azaldığı vurgusunda bulundu. Bakan Elvan ise işçilerin yazdığı mektubun kendisine ulaşmadığını söyledi.

Ajanslar
00:00 - 30/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 10:14 - 30/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Bakan Elvan: O mektup bana ulaşmadı
Bakan Elvan: O mektup bana ulaşmadı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Karaman Ermenek'te maden kazası yaşanan işletmede yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yıldız, maden ocağındaki çalışmaların kesintisiz devam ettiğini söyledi. Önceliklerinin suyu tahliye etmek olduğunu ifade eden Yıldız, şöyle konuştu:

"UMUTLAR AZALIYOR"

"Su tahliyesinde herhangi bir sıkıntımız olmadı ama suyu tahliye ettikçe arkasından çamurun ve bozulan tahkimatın geldiğini gördük. Suyu boşalıyoruz, yaklaşık yatayda 16 metreye kadar su boşaltıldı ancak boşalttığımız yerlerde bir kısım tahkimatın bozulmuş olmasıyla 1-2 metrelik çöküntüler oluştu. Bu bizim için hem suyu tahliye etmek hem çamuru tahliye etmek hem de bir yandan madencilikle ilgili tahkimat yapmayı zorunlu kılıyor. Zaman ilerliyor. 18 işçi kardeşimizle alakalı umutlarımızın azaldığını söylemem gerekir."

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da "Son olan hadise, 'göçük' diye basına yansıyan hadise; oradaki 800 kodunda galerinin önemli bir kısmına, mil dediğimiz bir killi çamur tabaka katlamış. Bir kısmında da aşağı yukarı 1 metrelik kısımında da tahkimatın aşağı indiği görüldü ve bunun üzerine tahkimatla ilgili çalışmalar başlatıldı. Olan hadise budur" diye konuştu.

"ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR"

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan da Bakan Yıldız'ın açıklamalarına katılarak, "En son teknoloji kullanılıyor, içerideki çamur ve suyun boşaltımı devam ediyor." dedi. Çalışma Bakanı Faruk Çelik ise, "Suyun tahliyesiyle ilgili yoğun çalışma yapılıyor, yanlış bilgilendirme yapılmamalı. " dedi.

"ORGANİZASYONA İLİŞKİN BİR SORUN SÖZ KONUSU DEĞİL"

Bakan Elvan "Herşeyi açıkça sizlerle paylaşıyoruz açıkça. Ama kulaktan dolma bilgilerle basına haber geçilmesi yanlış. 800 kodunda galerinin önemli bir kısmını killi çamur kaplamış, 1 metrelik kısmında da tahkimat aşağı inmiş. Tahkimatla ilgili çalışma başladı" dedi.

"O MEKTUP BANA ULAŞMADI"

Bakan Elvan işçilerin yazdığı mektubun kendisine ulaşmadığını söyledi. Elvan, "Yemeğin içeride yenilmesi ve işçilerin işine 45 gün kadar son verilmiş. Bu iki konu bana aktarıldı" açıklamasını yaptı.

Bakan Elvan, organizasyona ilişkin bir sorunun sözkonusu olmadığını da ifade etti.

9 yıl önce