|

Bakan İslam'ı şaşırtan o fotoğraf

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, üzerinde Cumhuriyet Halk Partisi yazılı sigara paketinin fotoğrafıyla ilgili şaşkınlığını gizleyemedi. Bakan İslam, "İnanın bunu ben bile bilmiyordum" dedi. Kültür merkezinde gençlerle sohbet eden İslam, "Gençleri olmayan istikbali dahi bir planı ve projesi de olmaz. AK Parti hükümetleri olarak 13 yıldır Türkiye'ye ekonomi, siyaset, demokrasi ve sosyal hizmetler anlamında çağ atlatmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Yeni Şafak
10:34 - 25/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 07:38 - 25/05/2015 Pazartesi
IHA

Bakan İslam, 7 Haziran Millletvekili Genel Seçimi hazırlıkları kapsamında Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde Gençlik Kolları teşkilatı tarafından hazırlanan "Eski Türkiye-Yeni Türkiye" konulu fotoğraf sergisini dolaştı. Bakan İslam'a AK Parti Ankara Milletvekilleri Tülay Selamoğlu, Fatih Şahin ile partililer eşlik etti.



Gençlere yaşları nedeniyle "eski Türkiye" manzaralarını hatırlamalarının güç olduğunu söyleyen Bakan İslam, "57. Hükümetin Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, 'önümüzdeki ay emekli maaşlarını ödemeyeceğiz' diye Hazine'ye talimat göndermişti. Şimdi Kılıçdaroğlu diyor ki 'Hazine'nin başına Kemal Derviş'i getireceğim, emekliye de iki tane fazladan maaş vereceğim.' Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Kemal Derviş'in ne yaptığını hatırlıyoruz" ifadelerini kullandı.



BAKAN İSLAM ŞAŞIRDI KALDI


Bakan İslam, üzerinde Cumhuriyet Halk Partisi yazılı sigara paketinin fotoğrafıyla ilgili şaşkınlığını gizleyemedi. İslam, "İnanın bunu ben bile bilmiyordum" dedi.



Eskiden zenginlerin hastanesiyle fakirlerin hastanelerinin farklı olduğunu dile getiren İslam, "Siz bunu da hatırlamazsınız. Zenginlerin eczanesi başkaydı, fakirlerin eczanesi başkaydı hatta ilaçların etken maddeleri farklıydı. SSK'nın ilaçlarındaki etken maddeler daha azdı ve SSK'lılar her eczaneden ilaç alamazlardı. Şimdi 9 milyon 300 bin vatandaşımızın genel sağlık sigortasını devlet ödüyor. Bitti artık bunlar" diye konuştu.



Bakan İslam, 1923-2002 ile 2002-2015 yılları arasını karşılaştıran fotoğraf karesiyle ilgili ise "Bolu Tüneli, ben her gün gidip geliyorum. 17 bakan değiştirdi, 10 yılda yapılamadı. Geldik, 2 yılda yaptık. Üstüne üstlük dünyanın en büyük denizaltı tünelini yaptık" dedi. Fotoğraf sergisinin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden İslam, ilgililere "Bu sergiyi bütün sokaklarda dolaştıralım" talimatı verdi.



"HERKESİN ZEKASIYLA ALAY EDEN BİR KONU BU"


Kültür merkezinde gençlerle sohbet eden İslam, "Gençleri olmayan istikbali dahi bir planı ve projesi de olmaz. AK Parti hükümetleri olarak 13 yıldır Türkiye'ye ekonomi, siyaset, demokrasi ve sosyal hizmetler anlamında çağ atlatmaya çalışıyoruz" diye konuştu.


İslam, seçim sathına girmeden önce parlamentodaki bütün partilerin kendilerine "Türkiye'nin bütün parasını çarçur ediyorsunuz, fakire fukaraya çok fazla para dağıtıyorsunuz, makarna, kömür dağıtarak oy istiyorsunuz, 'bidon kafalılar', 'göbeğini kaşıyan adamlar', bunları yapmayın. Biz gelirsek bunları keseceğiz" ifadeleriyle yüklendiklerini hatırlatarak, şöyle devam etti:


"Bütün söyledikleri buydu. Fakat ne olduysa seçim çalışmaları başlamadan bu söylem 180 derece değişti. Birden bire bizim dışımızdaki partiler sosyal politikaların ne kadar önemli olduğunu anladılar ve seçim beyannamelerini sosyal politikalar üzerine kurdular. 'Biz iktidara gelince sosyal politikaları fevkalade iyileştireceğiz, biz iktidara gelirsek şunları şunları yapacağız' diye beyannameler yayınladılar. Biz de tabiyatıyla bu işleri yapan bakanlık olarak yayınlanan beyannameleri aldık ve baktık, ne var bunları içinde diye? CHP'nin beyannamesinde 75 sosyal politika vaadi var. Gençler, biz sosyal politika vaadinin yüzde 99'unu 13 yıldır yapıyoruz. Yapılmakta olan her şeyi sanki hiç yapılmıyormuş gibi yeni yapacaklarmış gibi söylüyorlar. Burada odakları iki şey olabilir; bir, Türkiye'de herkesi kendileri gibi sokaktan habersiz zannediyor olabilirler, ikincisi ise herkesin zekasıyla alay eden bir konu bu."



"BİR ARAKLANMA SÖZ KONUSU AMA BİZDEN"


MHP'nin, seçim beyannamesini "araklamasınlar" diye geç açıkladığını söyleyen İslam, "Fakat onların seçim vaatleri açıklanınca bir takım şeylerin zaten yapmakta olduğumuz şeyler olduğunu gördük. Bir araklama söz konusu ama bizden araklanmış olduğunu görüyoruz" dedi.



Diğer bir partinin ise "huzur evi açmayı" seçim vaadi olarak açıkladığını anlatan İslam, "Türkiye'nin her tarafı huzur evi dolu, sırada bekleyen hiç kimse yok. Ama biz daha iyisini yapıyoruz. Yaşlılarımıza kendi evlerinde baksın isteyen aileler diye onlara evde bakım ücreti ödüyoruz. Bütün engellilerimize maaş veriyoruz, yaşlılarımıza yaşlılık maaşı veriyoruz, eşi vefat etmiş kadınlarımıza maaş veriyoruz, çocuğunu askere gönderen ailelere aylık veriyoruz. Aslında onların söylediği her şeyi biz 13 yıldır zaten yapıyoruz" ifadelerini kullandı.



Bakan İslam, AK Parti iktidarları dönemine gençlere ilişkin bazı rakamsal verileri paylaştı. İslam, hükümetin başörtüsü yasağının kaldırdığını belirterek, "Düşünebiliyor musunuz? Bir devlet ki kendi kızlarının okumasını, çalışmasını engelliyor. Hatta kamu kurumlarına girmesini dahi engelliyor. Sonra da kadın haklarından bahsediyor" dedi.



Parlamentoda gençlerin daha çok temsili için seçilme yaşının 18'e indirilmesine yönelik Anayasa değişikliği teklifi verdiklerini hatırlatan İslam, "Gençler parlamentoda gelsinler, kendi sorunlarını dile getirsinler ve nasıl seçebiliyorlarsa o şekilde seçilsinler istiyoruz. Başörtülü milletvekillerimiz var artık kadınlar üzerindeki bu ayrımcılık ortadan kalktı. Kılık kıyafetine göre insanların damgalanması, ayrımcılığa maruz kalması çok şükür böyle bir medeniyetsizlik artık ülkemizde yok. Bu da yine AK Parti döneminde oldu" diye konuştu.

#Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam
#üzerinde CHP yazılı sigara paketi
#Bakan İslam'ı şaşırtan o fotoğraf
9 yıl önce