|

Bakan Yılmaz açıkladı: Müfredat değişiyor

Önümüzdeki dönem 1, 5 ve 9'uncu sınıf öğrencileri yeni müfredata göre eğitim görecek. Değişikliği açıklayan Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, "51 program hazırlandı, onayı alındı" dedi. Yılmaz ayrıca değişikliğin 5 yılda bir yapılması gerektiğini vurgulayarak, "Son değişikliğin üzerinden 12 yıl geçmiş" diye konuştu.

Yeni Şafak
18:11 - 27/06/2017 Salı
Güncelleme: 18:17 - 27/06/2017 Salı
IHA
Milli Eğitim Bakanı Yılmaz müfredatın değişeceğini açıkladı.
Milli Eğitim Bakanı Yılmaz müfredatın değişeceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 5 yılda bir değiştirilmesi gereken müfredatın 12 yıldır değiştirilmediğini belirterek, "51 program hazırlandı, onayı alındı. İnşallah kitapları yazılıyor. Önümüzdeki yıl 1, 5 ve 9’uncu sınıflar yeni müfredatla eğitime başlayacaklar" dedi.

Öğrencilere daha kaliteli bir eğitim ve öğretimin sunulması için çalıştıklarını söyleyen Yılmaz, "İstiyoruz ki evlatlarımıza gerçekten çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve değerleri kazandıralım. Bunun için ne yapıyoruz? 2005’te değiştirilmiş olan müfredatı değiştiriyoruz" dedi.

"5 yılda bir değişmesi gerekiyor"

Müfredatın normalde 5 yılda bir değişmesi gerektiğine dikkati çeken Yılmaz, "Son değiştirilmesinden bu zamana kadar 12 yıl geçmiş. Ama normal değiştirilmesinden bu zamana kadar 7 yıl geçmiş yani geçmişte beklenilen şeyleri şimdi biz yaptık" diye konuştu.

51 program hazırlandığını ve onayının alındığını aktaran Yılmaz, önümüzdeki dönem 1, 5 ve 9'uncu sınıf öğrencilerinin yeni müfredata göre eğitim alacaklarını belirtti.

Yılmaz, müfredat değişikliğine ilişkin şu bilgileri verdi:

  • "Ondan sonraki 2’nci, 3’üncü, 4’üncü sınıflar, 6,7 ve 8’inci sınıflar ile 10,11,12’inci sınıflar eğer yapabilirsek gece gündüz çalışacağız. 2018-2019 eğitim-öğretim yılında her sınıfta yeni müfredatla eğitime başlamış olacağız. Biz bunu verirsek inşallah o zaman evlatlarımız ve öğrencilerimiz bilgiyi ve teknolojiyi sadece kullanan değil, bilgiyi ve teknolojiyi aynı zamanda üreten olacak. Gaye kullanmak değil, üretici kılmaktır. Allah nasip ederse bu yeni müfredatla evlatlarımızı bizim aldığımız eğitimden çok daha iyi bir eğitime kavuşturacağız."
#Milli Eğitim Bakanı
#Müfredat
#Eğitim Öğretim
#İsmet Yılmaz
7 yıl önce