|

Bakan'a 'katil' diyen müdür göreve döndü

Danıştay, eski Ankara Milli Eğitim Müdür Vekili Kaya'nın “Yalan beyanda bulunduğu” gerekçesiyle alındığı görevine dönmesini sağlayan bir karar aldı. Kaya, Yücel Özbilgin'in cenaze töreninde Bakan Çiçek'e “Katiller!” diye bağırmıştı

Yakup Bulut
00:00 - 7/05/2007 Pazartesi
Güncelleme: 01:19 - 7/05/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Bakan'a 'katil' diyen müdür göreve döndü
Bakan'a 'katil' diyen müdür göreve döndü

Danıştay 2. Dairesi, eski Ankara Milli Eğitim Müdür Vekili Onur Kaya'nın görevden uzaklaştırma işleminin yürütmesini durdurdu. Bakanlık soruşturmasında Kaya'nın çocukları icin harcırah aldığı, daha sonra da harcırah aldığı görev yerine çocuklarını götürmediği ortaya çıkmış ve görevden alınmıştı. Bu defa Kaya'nın geçen yıl saldırı sonrasında ölen Danıştay üyesi Yücel Özbilgin'in cenaze töreninde Adalet Bakanı Cemil Çiçek'e “Katiller!” diye bağırdığı ortaya çıktı. Yeni Şafak göreve devam kararı alan Kaya'nın Bakan Çiçek'e bağırdığı görüntüleri tespit etti.

YALAN BEYANDA BULUNDU

Milli Eğitim Bakanlığı'nın genelgesiyle vekaleten baktığı Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan, ardından yürütülen soruşturmayla asıl görevi olan Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı'ndan da alınarak öğretmen yapılan Onur Kaya aradan geçen 4 yılı aşkın sürede açtığı 12 davada Bakanlığın tüm işlemlerini iptal ettirdi. Bakanlık, Danıştay kararının da ardından Kaya'yı 4 yıl önce uzaklaştırdığı müdür yardımcılığına tekrar başlatmak zorunda kaldı. Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden 2002'de asıl kadrosunun bulunduğu müdür yardımcılığından soruşturmayla uzaklaştırılan Onur Kaya hakkında yürütülen soruşturmada, Kaya'nın yalan beyanda bulunduğu tespiti yapılmıştı.

ÇOCUKLARI GİTMEMİŞTİ

Kaya, daha önce çocuklarını görev yeri Yozgat'a götürmek için yolluk aldığı, ama çocuklarını götürmediği belgelerle sabitlendi. Milli Eğitim Bakanlığı, Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararının ardından Kaya'nın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevine tekrar dönmesi yönünde kararnamesini hazırlayarak bildirimde bulundu.


Cenazede hakaret gözlerden kaçmıştı

18 Mayıs 2006'da Ankara Kocatepe Camii'ndeki cenaze töreninde bakanlar, camiye geliş ve gidişlerinde protesto edilmişti. Törende, bakanları yakın korumaya almıştı. Ancak burada başkentin eğitiminden sorumlu bir kişinin bakana hakareti gözden kaçtı. Kaya, Çiçek camiye girmek için koşarken arkasından koştu ve Kocatepe merdivenlerinde “Katiller!“ diye bağırdı. Kalabalıktaki diğer insanlar da suçlama ve hakaretlerini sürdürdü.



17 yıl önce