|

Bakanlar Kurulu toplandı

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı başladı. Toplantıda yurt dışındaki Türk okullarının kapatılmasıyla ilgili süreç ve Diyarbakır'da yaşanan elektrik krizi başta olmak üzere iç ve dış gelişmelerin ele alınması öngörülüyor.

Yeni Şafak
14:23 - 26/01/2015 Monday
Güncelleme: 12:25 - 26/01/2015 Monday
IHA
Bakanlar Kurulu, Başbakan Davutoğlu başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da saat 14.00'da toplandı. Başbakan Davutoğlu'nun kabulleri dolayısıyla 1 saat rötarlı başlayan toplantıda yurt dışındaki Türk okullarının kapatılmasıyla ilgili süreç, Diyarbakır'da yaşanan elektrik krizinin yanı sıra çözüm süreci ile iç ve dış gelişmelerin ele alınması bekleniyor.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın paralel yapıyla mücadele kapsamında yurt dışındaki okulların kapatılmasıyla ilgili sürecin Bakanlar Kurulu'nda görüşüleceğini açıklamıştı.

Bakan Avcı, yurt dışındaki Türk okullarının kapatılmasına ilişkin "Bu okullarla ilgili olarak da yükselen bayrak inmez. Türk devletinin gücü de her yerde bu bayrağa dalgalandırmaya hamd olsun yeter. Devlet, hükümet ve millet olarak biz üzerimize düşeni her yerde hakkıyla yerine getiririz, buna da gücümüz yeter" demişti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yaşanan olayların ardından Diyarbakır'daki elektrik krizini tüm detaylarıyla Bakanlar Kurulu'na taşıyacağını açıklamıştı. 

#Bakanlar Kurulu
#Başbakan Davutoğlu
#Ahmet Davutoğlu
9 years ago
default-profile-img