|

Balıkesir'de 'sandık' operasyonu

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca evlenme vaadiyle vatandaşları dolandırdıkları belirlenen suç örgütü üyelerine yönelik 20 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi

Aa
00:00 - 12/01/2010 Salı
Güncelleme: 00:01 - 13/01/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Balıkesir'de 'sandık' operasyonu
Balıkesir'de 'sandık' operasyonu

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca evlenme vaadiyle vatandaşları dolandırdıkları belirlenen suç örgütü üyelerine yönelik olarak 20 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Alınan bilgiye göre, Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir süre önce Balıkesir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde meydana gelen bir kavgaya karışan zanlıları takibe aldı.

'Sandık' adı verilen operasyon kapsamında takip edilen ve Ankara'dan Balıkesir'e geldiği belirlenen R.S, Plevne Mahallesi'ndeki bir evde, 60 yaşlarındaki bir şahısla pazarlık yaparken yakalandı. Örgütün elebaşı olduğu tahmin edilen R.S ile evdeki üç kadın gözaltına alındı.

Evlenme vaadiyle kandırdıkları vatandaşları dolandırdıkları belirlenen suç örgütü üyelerine yönelik Balıkesir başta olmak üzere İstanbul, Ankara, Sakarya, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Trabzon, Kırıkkale, Sivas, Ordu, Çorum, Nevşehir, Zonguldak, Kastamonu, Bartın, Antalya, Karabük ve Kahramanmaraş'ta eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Devam eden operasyonlar kapsamında şu ana kadar 15'i kadın olmak üzere 45'ten fazla kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Jandarma ekipleri, zanlıların erkeklerle para karşılığında evlendirdikleri kadınların eşlerinin güvenini kazandıktan sonra ziynet eşyaları ve hediyelerle suç örgütü üyelerine geri kaçtıklarını tespit etti.


14 yıl önce