|

Balyoz davasına avukatlar katılmadı

Balyoz davasının bugün görülen 93. duruşmasına hiçbir avukat katılmadı. Mahkeme Başkanı Ömer Diken, "Dün Avukat Haluk Pekşen, savcılık mütalaasına karşı konuşmaya başlamış ve 2-3 gün daha süreceğini söylemişti. Ancak bugün yok. Tutuksuz sanıklardan Avukat Pekşen'in müvekkili olan varsa telefon ederek gelip gelmeyeceğini sorabilir mi? Yoksa yapacak bir işlemimiz yok ve duruşmayı kapatacağız." dedi.

Cihan
00:00 - 4/05/2012 Cuma
Güncelleme: 11:20 - 4/05/2012 Cuma
Yeni Şafak
Balyoz davasına avukatlar katılmadı
Balyoz davasına avukatlar katılmadı

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Balyoz davasının 93. duruşmasında Engin Alan, Çetin Doğan, Halil İbrahim Fırtına ve Özden Örnek'in de aralarında bulunduğu 104 tutuklu sanık hazır bulundu. Kadir Sağdıç ve Mehmet Otuzbiroğlu'nun da aralarında bulunduğu 146 tutuklu sanık ile Ergenekon davasından tutuklu olan Balyoz davasının tutuksuz sanığı Levent Ersöz ise duruşmaya gelmedi. Tutuksuz sanıklardan 3'ü duruşmaya katılırken sanık avukatlarından duruşmaya katılan olmadı.

Mahkeme Başkanı Ömer Diken, mahkemeye Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) üzerinden gönderilen ve mahkeme kalemine verilen dilekçeleri okuyacaklarını açıkladı. Üye Hakim Ali Efendi Peksak tarafından tarafından okunan dilekçelerde bazı sanıkların delil toplanmasına, bazı sanıkların tahliye, bazılarının ise TÜBİTAK tarafından gönderilen iki ayrı bilirkişi raporunun hatalı olduğu iddiasıyla yok sayılmasına ilişkin talepleri bulunduğu açıklandı. 4 avukatın mazereti nedeniyle duruşmaya katılamadığına ilişkin dilekçelerinin de mahkemeye ulaştığı belirtildi.

Mahkeme Başkanı Ömer Diken, duruşmaya hiç avukat katılmadığını belirterek, "Dün Avukat Haluk Pekşen, savcılık mütalaasına karşı konuşmaya başlamış ve 2-3 gün daha süreceğini söylemişti. Ancak bugün yok. Tutuksuz sanıklardan Avukat Pekşen'in müvekkili olan varsa telefon ederek gelip gelmeyeceğini sorabilir mi? Yoksa yapacak bir işlemimiz yok ve duruşmayı kapatacağız." dedi. Tutuksuz sanık Ayhan Gümüş, Avukat Pekşen'e telefon açıp, gelip gelmeyeceğini sormak için duruşma salonundan dışarı çıktı.

12 yıl önce