|

Baransu'nun eski eşi emniyete 5 çuval belge teslim etti

Mehmet Baransu'nun tutuklanmasının ardından eski eşi İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gelerek 5 çuval dolusu gizli evrak ile dijital verileri teslim etti.

Yusuf Doğan
17:26 - 5/03/2015 Perşembe
Güncelleme: 10:58 - 6/03/2015 Cuma

Balyoz planı davasında yargılanan bazı sanıklara kumpas kurulduğu iddiasıyla yapılan soruşturma kapsamında tutuklanan gazeteci Mehmet Baransu'ya bir darbe de eski eşinden geldi.


Baransu'nun avukatı gazetecilere verdiği ilk bilgide, 5 çuval dolusu belge ve dijital dokümanı Terörle Mücadele'ye teslim ettiğini belirtmişti. Ancak ifade sonrasında, Konur'un avukatı Murat Sultansu, evrakları kendilerini emniyete teslim ettiği yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine de, "Doğru değil bu. Bizim getirdiğimiz bir evrak yok" şeklinde konuştu.


"Evrakların açılma işlemi yapılamadı"

Konur'un avukatı Murat Sultansu, emniyetten ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, emniyete gelen ihbar üzerine müvekkilinin kömürlüğünde evraklar bulunduğunu söyledi.


Bunların, Mehmet Baransu ya da başka birine mi ait olduğu konusunda ifade için çağrıldıklarını dile getiren Sultansu, "Geldik ve ifade verdik. Fakat Baransu'nun avukatları açma işleminde bulunmadıklarından dolayı bu işlem yapılamadı. Bu işlem de başka bir güne ertelendi. Sonra gereken işlemler yapılacak. Biz de ifademizi verdik ve gidiyoruz" dedi.


Sultansu, soru üzerine, evrakların kime ait olduğu konusunda herhangi bir açıklama yapamayacağını aktardı.


Mehmet Baransu’nun eski eşi Esra Konur avukatı Murat Sultansu ile birlikte Mehmet Baransu’ya ait olduğu iddia edilen 5 çuval dolusu belge ve dijital dokümanı İstanbul Terör Mücadele Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.


Baransu'nun eski eşinin evinde de arama yapıldı

Alınan bilgiye göre, polisler, "Balyoz Planı" davasında yargılanan bazı sanıklara ''kumpas'' kurulduğu iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Baransu'nun eviyle eş zamanlı olarak, eski eşi Konur'un Kagıthane'deki evinde de arama yaptı.


Aramada kömürlükte bulunan 3 klasöre el koyan ve mühürleyip emniyete götüren ekipler, söz konusu evrakların kime ait olduğunu tespit etmek için Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde, Konur'un ifadesine başvurdu.

#Balyoz planı davası
#Mehmet Baransu
#Esra Konur
#5 çuval dolusu belge
#dijital doküman
#Terörle Mücadele
9 yıl önce
default-profile-img