|

Barunsu'dan savcı hakkında suç duyurusu

Ajanslar
00:00 - 9/02/2012 Perşembe
Güncelleme: 17:34 - 9/02/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Barunsu'dan savcı hakkında suç duyurusu
Barunsu'dan savcı hakkında suç duyurusu

Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu, Bakırköy Adliyesi'ne gelerek Savcı İsmail Başar hakkında suç duyurusunda bulundu. Baransu, kendisini izleyen MİT mensuplarının sorgusunu yapan Başar'ı, MİT mensuplarının üzerinden çıkan cihazı değiştirmekle suçladı.


MİT mensupları tarafından izlendiği gerekçesiyle şikayetçi olan Mehmet Baransu, olayın savcı tarafından üstünün kapatılmak istendiğini söyledi. Takip olayının ortaya çıkmasının ardından gözaltına alınan 2 MİT'çi, polis sorgusunun ardından Bakırköy Adliyesi'ne gönderildi. Burada Nöbetçi Savcı İsmail Başar tarafından sorgulanın 2 MİT'çi serbest bırakılmıştı.


Olayın üzerinin kapatılmaya çalışıldığını söyleyen Mehmet Baransu, kendisine gelen bir bilgide MİT'çilerden çıkan cihazın değiştirildiği ya da değiştirilmeye çalışıldığını ifade etti. Dün akşam saatlerinde MİT'te görevli üst düzey yetkililerin nöbetçi savcı Başar'ı ziyaret ettiklerini dile getiren Baransu, “Dün başımızdan kötü bir olay geçti. Bir gazeteci adına utanç verici bir olay. İstihbarat adına da Türkiye için utanç verici bir olay. 2 MİT görevlisi beni takip ettiler ve ihbarım üzerine de yakalandılar. Bugün burada olmamızın sebebi; üzerlerinde cihaz çıkması. Birinin sağ ayakkabısının içinden saklamaya çalışırken. Ve bugün bu cihazın değiştirildiği veya değiştirilmeye çalışıldığı bilgisini aldım. Savcı hakkında suç duyurusunda bulunmaya geldim. Avukatım dilekçemi verdi. Cihazın üzerindeki parmak izlerinin tespitini istiyoruz, bu yönde taleplerimiz var. Savcı dahil, savcının parmak izi cihazı taşıyan kişinin ve üst araması yapan polislerin parmak izinin alınmasını istiyoruz.“ şeklinde konuştu.


Dün akşam saatlerinde üst düzey MİT mensuplarının Bakırköy Adliyesi'ne gelerek Savcı Başar ile görüştüğünü ileri süren Baransu, “İkincisi dün akşam saatlerinde Bakırköy adliyesinin değişik kapılarından MİT görevlileri gelerek savcıyla görüştüler. Ve tüm kamera kayıtlarının dosyaya girmesine ve gizlenmesi talebimiz var." dedi.


Baransu, şöyle konuştu:


"Tüm kamuoyu görecek MİT'çiler beni takip ediyorlardı. Burası istediği kadar cihazı değiştirsin. Beni izlediklerine dair belgeleri çıkaracağım. Gazetemizin ve benim bildiklerimiz var. Bunlar ortaya çıkacak. Başsavcıyla görüştüm. Bana, 'ihtimal vermek istemiyorum' dedi. 'Bir savcının delilleri karartmaya yönelik bir girişimine ihtimal vermek istemiyorum' dedi. Savcı cihazın imajını almadı. Bu nasıl bir soruşturma? Çünkü oradan benim ses kaydım ve görüntülerim çıkacak. Bunların hepsi ortaya çıkacak. Artık TİB'e de başvurdum. Benimle konuşanları gazeteci arkadaşlarımı da dinlemişler. Belirli bir tarih verdim, o tarih kapsamındakileri araştıracağız dinlenip dinlenmediklerini. Gazetecileri sahte isimlerle dinledikleri ortaya çıktı. Benimle ilgili de bir dinleme kaydı var."

12 yıl önce