|

Başbakan Davutoğlu: Sanal şarlatanlara izin vermeyeceğiz

Başbakan Davutoğlu, sanal şarlatan ve müfterilerin ayak oyunlarına izin vermeyeceklerini vurgulayarak "Bugün herkes imtihandadır. Kim ne fitne yaparsa yapsın, kim ne yazarsa yazsın, biz bu iki yazıcının dosyasından korkalım, Allah'tan korkalım" dedi. Davutoğlu, dokunulmazlıklarla ilgili HDP'nin tavrını sert ifadelerle eleştirdi.

Yeni Şafak
11:05 - 3/05/2016 Salı
Güncelleme: 13:21 - 3/05/2016 Salı
Yeni Şafak
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Meclis Grup Toplantısında dikkat çekici ifadeler kullandı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Meclis Grup Toplantısında dikkat çekici ifadeler kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Meclis Grup Toplantısında konuştu. Gündeme ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu "Sanal şarlatan ve müfterilerin ayak oyunlarına izin vermeyeceğiz" dedi. Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:



Sizlerle birlikte aynı davaya hizmet etmekten gurur duyuyorum. Sizler gibi doğru yol arkadaşlarıyla, bütün tuzaklara karşı bu harekete hizmet etmekten daha değerli bir şey yok. Milyonların gözyaşı ve dualarıyla varılan bu hareket; tüzüklerle, kurultaylarla varlık kazanmasından daha fazlasıdır. Nesillerce ödenen bedellerin neticesidir AK Parti.



"Biz bu yola baş koyduk
"


7 Haziran sonrası AK Parti bitti diye sevinenleri hatırlayın. Onlar aslında milli iradenin sesinin tekrar kesilebileceğine seviniyorlardı ama hepiniz gördünüz. Biz dik durduk ve heveslerini kursaklarında bıraktık. Bu milleti hükümetsiz bırakmayız dedik. Diğer partiler kaçarken biz bu yola baş koyduk.



"Mahcup olmayacağız
"


Milletimiz AK Parti'nin yegâne umudu olduğunu bir kere daha gördü. 1 Kasım'da milletimiz bir daha AK Parti dedi. 3 ay gibi kısa bir sürede bütün vaatlerimizi yerine getirdik. Yani anayasa sözü verdik inşallah bunu yerine getireceğiz. Bugüne kadar milletimize mahcup olmadık inşallah bundan sonra da mahcup olmayacağız.



  • "Sanal şarlatanlara izin vermeyeceğiz"
  • Her birinizle 7 Haziran'da, 1 Kasım'da yaptığımız mitingleri tek tek hatırlıyorum. Bizim Türkiye sevdamız, anonim, kişiliksiz saldırılardan zerre kadar etkilenmez. AK Parti hamdolsun milletten aldığı destekle eski Türkiye defterini kapamıştır. Eski Türkiye özlemi çeken sanal şarlatan ve müfterilerin ayak oyunlarına izin vermeyeceğiz. Her türlü fitne ve fesattan bizleri rabbimiz korusun.

"Biz bir davanın siyasetini yapıyoruz
"


2015 yılında beklentilerin üzerinde gerçekleştirdiğimiz büyüme piyasalar can verdi. 2016 yılının ilk üç ayında yabancı yatırımcı 2 milyarın üzerinde alım yaptı. Mart ayı enflasyon oranı piyasa beklentilerinin altında geldi. Bu istikrar ve kararlılık AK Parti'nin işini ne kadar ciddi yaptığını gösteriyor. Birileri bizi sığ gündemlere hapse atmak isteyebilir ama biz buna izin vermeyeceğiz. Biz bir dava ve idealin siyasetini yapıyoruz. Sadece milletimizin refahı ve huzuru için siyaset yapıyoruz.



"Herkese dokunulacaktır
"


HDP ahlaksız bir şiddeti savunmaya, TBMM'de uygulamaya çalışıyor. Yönetimlerin kendilerinde olduğu şehirlere bile ihanet ediyorlar. Eli kanlı bir örgütün sözcülüğünü yapmaya devam ediyor. Dokunulmazlık sürecini engellemek için milletvekillerimize saldırıyorlar.



Kendileri tükenirken siyaseti de tüketme ve Meclis çatısını kavganın, kargaşanın, çözümsüzlüğün adresi gibi gösterme gayreti içindeler. Şundan hiç şüpheniz olmasın; Diyarbakır Ulu Cami'nin kardeşi Bursa Ulu Cami'ni kana bulamak isteyen cani terör örgütünü destekleyen herkese dokunulacaktır, mutlaka dokunulacaktır.



"Dava arkadaşlarımın kalbini kırmam
"


Umudunu AK Parti'ye bağlayan milyonlar merak etmesin. Nefsimi ayaklar altına alırım, bir faninin terk etmeyeceği düşünülen her makamı elimin tersiyle iterim ama asla bu kutlu hareketteki hiçbir dava arkadaşımın kalbini kırmam. Dünya mazlumlarının tek umudu olan bu ak hareketin zarar görmesine bu ak yürekli kadroların üzülmesine, beise düşmesine asla izin vermem



Biz sadece bir tek dosya tutana inanırız. Bu sağ ve sol omzumuzda dosya tutanlar var ya onlar hakkı yazsınlar gerisi ne yazarsa yazsın. Kim ne fitne yaparsa yapsın kim ne üretirse üretsin kim ne yaparsan yapsın, hepimiz önce bu iki dosya yazıcının dosyasından korkalım, Allah'tan korkalım; başka hiçbir şeyden korkmayalım.






#Ahmet Davutoğlu
#AK Parti
8 yıl önce