|

Başbakan Yıldırım: Başkanlık teklifini Meclis'e getireceğiz

Başbakan Yıldırım, sistem tartışmalarına ilişkin önemli açıklama yaptı. MHP lideri Bahçeli'nin 'referandum' açıklamasının önemine dikkati çeken Başbakan, "Teklifimizi kısa sürede Meclis'e getireceğiz. Kararı millet verecek" dedi.

Yeni Şafak
10:26 - 12/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 11:30 - 12/10/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti İl Başkanları toplantısında konuştu. Türkiye'de yönetimde oluşan fiili durumun hukuki durum haline getirilmesi gerektiğini vurgulayan Başbakan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'referandum' hakkındaki açıklamasına işaret ederek, "Bahçeli'nin bu konudaki açıklamaları cesaret vericidir. Kararı millet verecek" ifadelerini kullandı. Başbakan ayrıca, kısa süre içinde başkanlık sistemi teklifini Meclis'e getireceklerini açıkladı.



Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:



"Yurdun her köşesinde millet için çalışan tüm kardeşlerimize ayrı ayrı selamlarımı iletiyorum.



Hain terör örgütü yol arkadaşlarımızı kalleşçe, alçakça şehit etti. Sizlerin huzurunda söz veriyorum, dökülen her damla kanın hesabı sorulacak. Gece gündüz enselerindeyiz. O hainlere kaçacak delik bırakmayacağız.



Terörle mücadele


Yanlış varsa düzelecek. Biz asla adaletten vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. FETÖ'nün kökü kazınana kadar mücadele devam edecek. Bu milletin ekonomik ve siyaseten şahlanışının önünde duramazlar, duramayacaklar.



PKK'ya son 30 yılın en ağır darbesini vuruyoruz. Örgütün kırsaldaki gücünü büyük oranda kırdık.



Bölge halkı vatanının,devletinin, milletinin yanında. Pazar günü aşiretler terör örgütüne karşı duruşlarını ortaya koydular.



Ne kadar fitne saçan örgüt varsa, onlardan çok daha büyük Türkiye var, Türk milleti var. Yüreği iman dolu yiğit millet var.



Yaşadığımız sıkıntıları el birliği ile aşacağız. Terör örgütü mensupları bu ülkeden çıkarılacak.



Bu milletin geleceğini karartmaya çalışanların hakkı ve hukuku ile ben ilgilenmem.





Ekonomik büyüme


Doğu ve Güneydoğu'da AK Parti'den önce kişi başına düşen milli gelir 700 dolardı. Şimdi o bölgelerin ortalaması 5 bin dolara çıktı. Aynı oranda büyümedik, oralardaki büyüme Türkiye'nin geneline göre çok daha fazla.



Vatandaşın isteklerini emir telakki edeceğiz. Patron vatandaş. AK Parti bir şey söylüyorsa yapar, yapmayacağı şeyi söylemez.



CHP'nin FETÖ'ye desteği


17 Aralık'tan hemen önce 4 Aralık'ta CHP, ABD'ye heyet gönderdi. Yediler içtiler, nasıl bir iş birliği yaparlar, onu konuştular. Bunlara sahip çıkmak milletin geleceğine karşı en büyük saygısızlıktır. Yol yakınken Kılıçdaroğlu bu yoldan dönmelidir.



Bahçeli'nin referandum önerisi


Bu süreçte milletten yana tavır alan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı'na teşekkür ediyorum. Türkiye fiili durumu, hukuki durum haline dönüştürmek mecburiyetindedir. Bahçeli'nin bu konudaki açıklamaları cesaret vericidir. Kararı millet verecek.



Başkanlık sistemi tartışması


Kısa sürede Meclis'e teklifimizi getireceğiz. Son onayı millete götüreceğiz. Bu sistem tartışmasını, kör dövüşü sona erdireceğiz.

#Binali Yıldırım
#AK Parti
8 yıl önce