|

Başbakan Yıldırım: Terör örgütlerinin sırtını sıvazlamayın

Başbakan Yıldırım, Almanya'nın Münih şehrinde STK temsilcileriyle bir araya geldi. Başbakan Yıldırım, terör destek veren ülkelere seslenerek "Bir gün gelir beslediğiniz yılan sizi de zehirler" dedi.

Yeni Şafak
17:42 - 19/02/2017 Pazar
Güncelleme: 18:35 - 19/02/2017 Pazar
Yeni Şafak
Başbakan Yıldırım Mühih'te konuştu.
Başbakan Yıldırım Mühih'te konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, Almanya'da bir araya geldiği sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle toplantıda konuştu. Avrupa ülkelerine seslenen Yıldırım "Dost bildiğimiz ülkelere diyoruz ki: Bunların sırtını sıvazlamayın, bir gün gelir beslediğiniz yılan sizi de zehirler. PKK terör örgütü Almanya tanıyor. Niye gereğini yapmakta ağır kalıyorsunuz? FETÖ terör örgütüdür. Bu örgütün mensupları maalesef burada kara propagandalarını rahatça yapabiliyorlar.



Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar:



Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımızla ilgilenilmediği dönemler artık geride kaldı.



"Turizmde kara progpaganda yapıyorlar"


Çevremizde yaşayan krizleri bahane eden bazı ülkeler Türkiye güvenli değil diye kara propaganda yapıyor.



FETÖ'nün faaliyetlerini men etmek için Maarif Vakfını kurduk. Amacımız FETÖ okullarının faaliyetlerine son vermek.



"Vatandaşın silahını vatandaşa doğrulttular"


Bu alçaklar 15 Temmuz'da vatandaşın silahını vatandaşa doğrulttu. Kurtuluş Savaşı'nda bile bombalanmayan Meclis'i bombaladılar.



Bulunduğumuz ülkeyi geçici olarak görmeyin. 3. ve 4. kuşaklarla artık buraya kök saldınız. Entegrasyonu tam sağlayacaksınız.



Millet iradesini yok sayanlarla 15 yıldır mücadele ediyoruz. Vesayet odakları sürekli demokrasiyi kesintiye uğratmak için her şeyi yaptılar.



"İçeride ve dışarıda destekçileri var"


Bir yandan PKK, bir yandan FETÖ, bir yandan da Suriye'den ülkemize sızan ve kanlı eylemler yapan DEAŞ örgütüyle, 3 örgütle aynı anda mücadele ediyoruz. Son bir senede bütün bu örgütlerin üstesinden geldik. Memleketimizde eylem yapma kabiliyetlerini günden güne azaltıyoruz. Bu içerde işi kontrol etmek yetmiyor. Kaynak dışarıda, destekçileri var.



"Yılan bir gün sizi de zehirler"


Dost bildiğimiz ülkelere diyoruz ki: Bunların sırtını sıvazlamayın, bir gün gelir beslediğiniz yılan sizi de zehirler. PKK terör örgütü Almanya tanıyor. Niye gereğini yapmakta ağır kalıyorsunuz? FETÖ terör örgütüdür. Bu örgütün mensupları maalesef burada kara propagandalarını rahatça yapabiliyorlar.



Burada (Almanya'da) masum insanlar öldürüldü. Onların davası 5 yıldır devam ediyor, niye bitmiyor? Tanıklar niye birer birer yok oluyor. Çifte standardı bırakmak lazım.



Vatandaşın en az yüzde 50 oyuyla seçilme şartı olan bir yerde diktatörlük olur mu?



Türkiye ne kazandıysa istikrardan kazandı. Tek parti iktidarları döneminde büyüme, koalisyon dönemlerinin üzerinde.



İki tane adam yönetemiyor, tabii ki tek adam yönetecek. Burada iki tane Merkel mi var? Her ülkede bir adam yönetiyor ama onun ekibi var. Ama yetkiyi vatandaş bir kişiye veriyor. Bunlar hep zırva.



"Bizim sözümüz terör örgütlerinedir"


PKK referandumda hayır çıksın, yoksa bittik diyor. FETÖ de aynısını diyor. HDP de aynısını diyor. CHP de onların cazibesine kapılmış o da aynısını diyor. Bizim sözümüz terör örgütlerinedir. Biz hiçbir vatansever vatandaşımızın terör örgütlerinin telkinine, onların gittiği yoldan gitmeyeceğine adımız gibi inanıyoruz. Terörle ilgisi olmayanın tercihi başımız gözümüz üstüne.









#Yıldırım
#Almanya
7 yıl önce
default-profile-img