|

Başbakan'ı görünce şaşkına dönmüş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam ziyaret ettiği gecekondu sahibi Ayşe Olgun, "Başbakan Erdoğan'ı karşımda görünce dilim damağım durdu, heycanlandım, konuşamadım. Durmadan benden isteğim olup olmadığını sordu." dedi.

00:00 - 25/08/2009 Salı
Güncelleme: 14:28 - 25/08/2009 Salı
Yeni Şafak
Başbakan'ı görünce şaşkına dönmüş
Başbakan'ı görünce şaşkına dönmüş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam saatlerinde Çankaya Bağcılar Mahallesi'nde hasta 74 yaşındaki Çöllü Olgun adlı vatandaşın gecekondusunu ziyaret etti. Çöllü Olgun'un geçirdiği iş kazası sonrasında vücudunun sağ tarafı felç olduğu için konuşamıyor, yürüyemiyor. Çöllü Olgun'un eşi Ayşe Olgun, Başbakan Erdoğan'ın ziyaretiyle ilgili CİHAN muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan gelmeden önce evin önünde üç dört kişinin geldiğini ve daha sonra kendisine Ankara İl Başkanı olduğunu öğrendiği Murat Alparslan'ın kendisine yaklaşarak, "Başbakan gelecek. Ne ihtiyacın varsa söyle" dediğini aktardı.


'HEYECANDAN KONUŞAMADI

Ayşe Olgun, daha sonra Alparslan'ın düşük sesle söylediği sözlerin tam duyup duymadığı konusunda şüpheye düştüğünü belirtti. Olgun, ezan okunduktan sonra iftar açarken Başbakan Erdoğan'ı evin önünde gördüğünü belirterek, "Başbakan'ı karşımda görünce dilim damağım durdu, heycanlandım, konuşmadım." diye konuştu.


Başbakan Erdoğan'ın "Bir isteğin var mı ? Bir şey istiyor musunuz, maaşınız var mı?" diye sorduğunu ifade eden Olgun, 400 TL aylık aldığını, eşine bez almadıkları zaman paranın yettiğini söylediğini kaydetti. Olgun, Başbakan Erdoğan'ın bez ihtiyacını karşılayacaklarını söylediğini belirtti.


Başbakan Erdoğan'ın "Para lazım mı?' diye sorduğunu aktaran Olgun, geçen yıl 2 bin 500 TL'nin eve giren hırsız tarafından çalındığını söylediğini aktararak, Başbakan'ın bin 500 TL'lik bir meblağı, maaş aldıkları bankaya yatıracağın söylediğini ifade etti.


Başbakan Erdoğan'dan torunu için iş istemeyi, heyecanlandığı için unuttuğunu anlatan Olgun, Başbakan Erdoğan'ın felçli eşi için bugün doktor gönderme sözü verdiğini kaydetti.


Başbakan Erdoğan'ı ilk kez yakından gördüğünü anlatan Olgun, "Sizi görmek için gelecektim dedim. Gelmeye aklım yetmedi dedim. Bunun üzerine Başbakan Erdoğan, 'iyi olacak hastanın ayağına doktor gelirmiş' diye karşılık verdi. Durmadan benden isteğim olup olmadığını sordu. Ama isteğimin çoğunu isteyemedim. Şimdi olsa isterim. Birden eve girince korktum. Bana haber verselerdi, torunum için iş isteyecektim, çocuklarıma iş isteyecektim. Kredi kartına borcu olan oğlumun durumunu söyleyecektim." şeklinde konuştu.


Olgun, Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin 10 günde bir eşine banyo yaptırdıklarını ve evi ayda bir temizlediklerini anlattı. Olgun, kaldıkları evde geceleri farelerin ortalıkta gezindiğini belirterek, "Gecekondu yıkıldıktan sonra daire yapılıncaya kadar bir ev isteyecektim. İsteyemedim." dedi.


15 yıl önce