|

AK Parti İzmir'de 7 oldu

Başbakan Davutoğlu, İstanbul'dan sonra İzmir'de de Başbakanlık Ofisi açılacağını söyledi. MHP’li Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül'ün AK Parti'ye geçmesiyle İzmir'de AK Parti'li belediye sayısı 7'ye yükseldi.

04:00 - 1/02/2015 Pazar
Güncelleme: 12:20 - 1/02/2015 Pazar
Yeni Şafak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İzmir’e büyük müjdesini bu kentteki AK Parti il kongresinde verdi. “Size bir müjde vereyim; Nasıl Selçuklu’nun ufuk şehri İzmir ise, nasıl Osmanlı’nın Akdeniz’i Türk gölü yaptığı dönemde merkez limanı İzmir ise nasıl cumhuriyet meşalesi İzmir’de yanmışsa, gelirken bir karar alarak geldim. Ankara dışında başbakanlığımızın bir tek İstanbul’da ofisi var. Birçok toplantıyı İstanbul’da yaparız. İnşallah seçimden sonra İzmir’de bir başbakanlık ofisi açıp toplantıların bir kısmını İzmir’de yapacağız” diyen Davutoğlu, bu şehri Akdeniz’in merkezi yapmakta kararlı olduklarını söyledi. 


HER ZAMAN GURUR DUYDUK

İzmir ile her zaman gurur duyduklarını ifade eden Davutoğlu, “İzmir hiç kimsenin kalesi değildir, İzmir milletimizin kalesidir, istiklalimizin kalesidir ve bugün istiklalimizin teminatı olan AK Parti’nin kalesidir” dedi. Davutoğlu, şunları söyledi:


BU ŞEHİR BAŞIMIZIN TACI

“Bu vatanın vatan kılınması da vatanın istiklale kavuşması da İzmir’ledir, İzmir’le birliktedir. Cumhuriyet kurulurken istiklalin ekonomiyle taçlandırıldığı kongre de İzmir’de yapıldı. Demokrasimiz burada kökleşti. Hep İzmir öncülük etti. CHP’nin zaaflarına rağmen biz İzmir’i hep başımızın tacı bildik. İstiyoruz ki İzmirimizi bütün Akdeniz’in merkez şehri yapalım. İnşallah önümüzdeki dönemde İzmir’de bir başbakanlık ofisi açacağız. Ben en az ayda birkaç günümü İzmir’de geçireceğim. Bununla bütün ülkemize şunu ilan etmiş olacağız: İzmir bizim için sembol şehirdir. Selçuklu’nun başkentinde doğmuş olan ben, Konyalı Ahmet, İstanbul’u, Ankara’yı, Konya’yı, İzmir’de buluşturacağız inşallah.” 


Sütün yanına kuru üzüm geliyor

İzmir’e Başbakanlık ofisi müjdesi veren Davutoğlu, bu kentten sonra il kongresi için geldiği Manisa’da da bir müjde açıkladı. Davutoğlu, bütün okullarda çocuklara sütün yanında Manisa kuru üzümünün de dağıtılacağını söyledi. Davutoğlu, “Geçen hafta içinde Milli Eğitim Bakanımıza gerekli talimatları vermiştim. Bütün okullarımızda sütle birlikte bu bereketli, bu şifalı Manisa üzümlerinin de dağıtılması için talimat verdik. Bakanlar Kurulu kararını çıkarıyoruz inşallah. Yılda 60 bin ton kuru üzüm dağıtacağız” diye konuştu.


AK Parti 7 oldu 

İzmir’deki AK Parti’li belediye sayısı 7’ye yükseldi. İl kongresinde Başbakan Davutoğlu, AK Parti’ye geçme kararı alan MHP’li Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül’e rozet taktı. Böylelikle AK Parti’nin İzmir’de, Kemalpaşa, Ödemiş, Torbalı, Selçuk, Menderes ve Kınık’taki belediye başkanlıklarına Kiraz da eklendi. Kiraz Belediye Başkanı Şengül, yerel seçimlerde MHP’den belediye başkanlığına seçilmişti.


İki şarkı ilk kez

AK Parti İzmir kongresinde Başbakan Davutoğlu için uyarlanan ‘Kiziroğlu Mustafa Bey’ şarkısına salondakiler de eşlik etti. Kongrede, Davutoğlu için AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Lütfi Tuna tarafından bestelenen ‘Selam Olsun’ ve ‘Kutlu Yürüyüş’ parçaları da orkestra eşliğinde çalındı. İzmir Anadolu Filarmoni Orkestrası’nın çaldığı, Tuna’nın

seslendirdiği şarkılar salondakiler tarafından alkışlarla karşılandı. Tuna daha sonra ‘İzmir’in Kavakları’ türküsünü de seslendirdi. 

Paralel burada bitecek

Başbakan Davutoğlu, milli iradeye saygı göstermeyenlerin cumhuriyetçi olamayacağını kaydetti. Davutoğlu, “Sayın Kılıçdaroğlu, gerçekten cumhuriyetçi olsaydı, cumhura güvenseydi, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendisi aday olurdu” dedi. Bu arada partililerin kongrenin yapıldığı Halkapınar Spor Salonu’na astığı “Paralel burada doğdu burada bitecek” yazılı pankart büyük ilgi çekti. 


Potansiyel görülür

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş: “İzmir, potansiyelini Ankara’nın ilgisindeki azlık nedeniyle kullanamadı. Başbakanlık Ofisi’nin açılması İzmir’in gerçek potansiyelini ortaya çıkaracaktır. İzmir, Akdeniz’in işaret noktasıdır. Ege ve Akdeniz’in kesiştiği bir dünya kentidir. Ekonomik anlamda İzmir’e bir verirseniz üç alırsınız, bunu her zaman söyledik. Sayın Başbakan’ın bu jestine biz de fazlasıyla karşılık vermeye hazırız.” 


İkinci bir Barselona

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar:  “İzmir, dünyadaki konumu ve geldiği nokta itibarıyla destek verdiğiniz zaman çok daha fazlasını yapabilecek potansiyele sahip. İzmir’in Akdeniz’de ikinci bir Barselona olmaması için hiçbir sebep yoktur. İzmir’i Akdeniz’in önemli bir merkezi haline getirme hedefi kapsamında çok önemli bir adım atılacak. İzmir’in hedeflerini yakalayabilmesi için altyapı yatırımlarının yapılması lazım. Umarız ofis, bu süreci tetikler.” 

#ak parti
#davutoğlu
#izmir
#başbakanlık
9 yıl önce