|

Başbakanlık'tan istifa iddialarına yalanlama

Başbakanlık yetkilisi, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’ya dair çıkan istifa haberleriyle ilgili "İddiaların nereden kaynaklandığını anlamıyoruz, biz bu iddiaları kesinlikle reddediyoruz" dedi.

14:54 - 26/02/2015 Perşembe
Güncelleme: 15:34 - 26/02/2015 Perşembe
AA

Başbakanlık'tan Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın istifa ettiği haberleri üzerine açıklama şu şeliklde:


Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın istifa ettiği yönündeki haberler doğru değildir, iddiaların nereden kaynaklandığını anlamıyoruz.


MERKEZ'DEN ALİ BABACAN AÇIKLAMASI

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın bugün işe gitmemesiyle ilgili açıklama geldi. Merkez Bankası Sözcüsü, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, bugün sağlık kontrolü yaptırdı. Önemli bir sağlık problemi bulunmamaktadır. Yarın öğleden sonra görevinin başında olacaktır" dedi.Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Merkez Bankası'nın faiz kararını eleştirmiş, "Bağımsızlık zırhına sığınarak bize karşı tavır takınma. Başka bir yere bağımlılığın mı var bunu söyle" şeklinde konuşmuştu.

#başbakanlık
#ali babacan
#istifa iddiası
9 yıl önce