|

Başkan'ın belediyeye borcu çıktı

Çorum'un Osmancık Belediye Başkanı Yazıcı, 'e-belediye' sisteminin tanıtıldığı toplantıda belediyeye 58 lira borçlu olduğunu öğrendi

Aa
00:00 - 12/01/2010 Salı
Güncelleme: 20:40 - 12/01/2010 Salı
Yeni Şafak
Başkan'ın belediyeye borcu çıktı
Başkan'ın belediyeye borcu çıktı

Çorum'un Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, yeni uygulamaya koydukları 'e-belediye' sisteminin tanıtıldığı toplantıda, belediyeye borçlu olduğunu öğrendi.

Belediye Başkanı Yazıcı, belediyenin 2009 yılı çalışmalarını değerlendirmek ve yeni projeler hakkında bilgi vermek amacıyla basın toplantısı yaptı.

İlçedeki bir otelde yapılan toplantıda yeni uygulamaya konulan 'e-belediye' sistemini de tanıtan Yazıcı, bu uygulamayla vatandaşların belediyeyle ilgili ödemelerini oturduğu yerden yapabileceğini söyledi. Artık vatandaşların ödeme yapmak için belediyeye kadar gelmeyeceğini bildiren Yazıcı, 'İnternetten sistemimize giren herkes kredi kartıyla ödemelerini yapabilecek' diye konuştu.

Yazıcı'nın konuşmasının ardından Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Işık da, e-belediye sistemi hakkında teknik bilgiler verdi. Daha sonra örnek olarak borç sorgulama işlemi yapmak için Başkan Yazıcı'dan vatandaşlık numarasını isteyen Işık, başkanın belediyeye 57 TL 96 kuruş emlak borcu olduğunu ifade etti. Borcu tahsil etmek için Başkan Yazıcı'nın kredi kartını alan Işık, bankanın işleme onay vermemesi nedeniyle ödeme işlemini gerçekleştiremedi.

E-belediye sistemiyle internet üzerinden ilk tahsilatı yapmakta ısrar eden Işık, bu kez de Belediye Başkan Vekili Erkan Kanıtemiz'in borcunu sorguladı. Belediyeye 220 TL emlak ve su borcu çıkan Başkan Vekilinin borcu online olarak kredi kartından tahsil edildi.


14 yıl önce