|

Başkanlık mesajı

MHP lideri Devlet Bahçeli, “Cumhurbaşkanı fiili başkanlık durumundan vazgeçmeli, olmazsa fiili durum hukuki boyut kazanmalı” sözleriyle başkanlık sistemi konusunda net mesaj verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:28 - 11/10/2016 Salı
Yeni Şafak

Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, sistem tartışmalarının siyaseti tıkaması durumunda, rejim krizine dönüşebileceği uyarısında bulundu. Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesiyle birlikte anayasal yetki ve sınırlarının devamlı tartışma konusu yapıldığını anımsatan Bahçeli, “Cumhurbaşkanı fiili başkanlık durumundan vazgeçmeli, olmazsa fiili durum hukuki boyut kazanmalı” diye konuştu.



BU İŞ KÖKÜNDEN BİTİRİLMELİ


Bahçeli, “AK Parti başkanlık sistemiyle ilgili inadını sürdürecekse, Anayasa taslağını TBMM'ye getirmelidir. Ya 367'yi aşarak kanunlaşacaktır ya da milletin kararına sunulacaktır. Bizim tercihimiz her zaman olduğu gibi parlamenter sistemin devamı, güçlendirilmesi, reforma tabi tutulmasıdır. Ancak milletimiz aksini söyleyecek olursa buna da diyeceğimiz herhangi bir şey doğal olarak bulunmayacaktır. Türkiye'nin nasıl ve hangi sistemle yönetileceğiyle ilgili muamma bize göre kapanmalı, bu iş kökünden bitirilmelidir” dedi.



Öte yandan, geçen Haziran ayından Grup Başkanvekilliği görevinden istifa eden Oktay Vural'ın yerine MHP Samsun


Milletvekili Erhan Usta seçildi.


#Devlet Bahçeli
#Başkanlık sistemi
8 yıl önce