|

Bayrağa saygısızlığa 1 yıl hapis

İzmir'de bir işyerinde bulunan Türk bayrağını ve Atatürk posterini tehdit ederek indirmeye teşebbüs eden bir şahıs, 1 hapis cezasına çarptırıldı.

İha
00:00 - 31/10/2007 Çarşamba
Güncelleme: 18:49 - 31/10/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Bayrağa saygısızlığa 1 yıl hapis
Bayrağa saygısızlığa 1 yıl hapis

Şahsın hapis cezası, para cezasına çevrilerek 12 takside bölündü. İzmir'de Hayrettin Duran isimli bir işadamına ait inşaatta asılı bulunan Türk bayrağını ve Atatürk'ün bez posterini, patronunu tehdit ederek indirmek isteyen müteahhide 1 yıl hapis cezası verildi. Hapis cezası ise paraya çevrilerek, 12 takside bölündü. 17. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen karar duruşmasına, işadamı Hayrettin Duran ile sanık müteahhit Mehmet B. ve avukatları katıldı. Sanık Mehmet B., son savunmasında hakkındaki suçlamaları kabul etmezken, "Şehitlerin verildiği bugünlerde böyle bir suçlamayla karşı karşıya bulunmaktan utanç duyuyorum. Suçsuzum" dedi. Sanık müteahitten şikayetçi olan Hayrettin Duran ise, duruşmada verdiği ifadede, 'Geçen yıl 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Bakırcıoğlu'nun taşeron olarak yaptığı inşaatıma Türk bayrağı ve Atatürk posteri astım. Bunların iplerini bıçakla kesip indirmek istedi. Ayrıca beni tehdit ederek 'Bez parçalarını kaldırmazsan buradan ya senin ölün çıkar, ya benim' diyerek hakaret etti' dedi.

Mahkeme Başkanı, sanık Metmet Bakırcıoğlu'na 1 yıl hapis cezası verdi. Hapis cezası para cezasına çevrilen sanığın 18 bin 250 YTL para cezasını 12 taksitte ödemesi kararlaştırıldı.


16 yıl önce