|

Bayramda hava nasıl olacak?

Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Çağlar, bayramın ilk günü yurdun büyük bölümünde yağış beklendiğini sıcaklıkların yurt genelinde 6-8 derece düşeceğini bildirdi.

Aa
00:00 - 5/12/2008 Cuma
Güncelleme: 14:56 - 5/12/2008 Cuma
Yeni Şafak
Bayramda hava nasıl olacak?
Bayramda hava nasıl olacak?

Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, bayramın ilk günü yurdun büyük bölümünde yağış beklendiğini ve Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava ile sıcaklıkların yurt genelinde 6-8 derece düşeceğini bildirdi.




Çağlar, düzenlediği basın toplantısında, bayramda yurt genelindeki hava durumuyla ilgili bilgi verdi.

Arife günü yurdun batı kesimlerinin Orta Akdeniz'den gelen yağışlı havanın etkisine gireceğini anlatan Çağlar, bayramın ilk günü ise yurdun büyük bölümünde yağış beklendiğini ve Balkanlar üzerinden gelen soğuk havayla birlikte sıcaklıkların yurt genelinde 6-8 derece düşeceğini dile getirdi. Çağlar, yağışların yağmur ve sağanak şeklinde olacağını, gece saatlerinde ise Bolu-Kastamonu-Düzce hattında karla karışık yağmur beklendiğini söyledi. Bayramın 2. günü yurdun batı kesimleri hariç büyük bölümünde yağışların devam edeceğini bildiren Çağlar, iç kesimlerde karla karışık yağmur, kuzey batı kesimlerde ise kuvvetli rüzgar beklendiğini belirtti. Kurban bayramının 3. günü, yağışların doğuya kayacağını ifade eden Çağlar, yurdun batı kesimlerinin parçalı bulutlu, orta ve doğu kesimlerinin karlı, kıyı kesimlerinin ise yağmurlu geçmesini beklediklerini söyledi. Çağlar, batı bölgelerinde hava sıcaklıklarının 1-3 derece artacağını, doğuda ise azalacağını bildirdi.

Bayramın son günü ise yurdun büyük bölümünde yağış beklenmediğini belirten Çağlar, Kars-Ardahan-Ağrı hattında kar beklendiğini, iç ve batı kesimlerde sis görüleceğini, sıcaklıkların batı kesimlerde artacağını ifade etti.

Çağlar, Cuma gününden itibaren yurdun yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceğini, Cumartesi ve Pazar günleri ise iç ve batı kesimlerde yağmur ve sağanak şeklinde yağış beklendiğini kaydetti.

ANKARA, İSTANBUL VE İZMİR'DE HAVA DURUMU

Mehmet Çağlar, bayramın ilk günü hava durumunun Ankara'da yağışlı 6-8 derece, İstanbul'da yağışlı 8-10 derece, İzmir'de parçalı bulutlu 11-14 derece olacağını bildirdi.

Bayramın ikinci günü ise hava durumunun Ankara'da karlı 0-4 derece, İstanbul'da yağışlı 5-8 derece, İzmir'de parçalı bulutlu 6-12 derece olacağını anlatan Çağlar, bayramın 3. günü ise Ankara'nın sağanak yağışlı 3-5 derece, İstanbul'un parçalı bulutlu 4-10 derece, İzmir'in de parçalı bulutlu 4-13 derece olmasının beklendiğini kaydetti.


15 yıl önce