|

Baz istasyonunu parçaladılar

Cihan
00:00 - 1/08/2009 Cumartesi
Güncelleme: 17:28 - 1/08/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Baz istasyonunu parçaladılar
Baz istasyonunu parçaladılar

Gaziosmanpaşa'da, mahallerindeki baz istasyonlarının sağlıklarını tehlikeye attığını savunan bir grup vatandaş, bir baz istasyonunu paramparça etti. Mahallerindeki istasyonların tamamının kaldırılmasını isteyen öfkeli kalabalık, bu gerçekleşmediği taktirde istasyonların tamamını tahrip edecekleri tehtidinde bulundu.




Baz istasyonlarının insan sağlığına verdiği zararlara dikkat çekmek isteyen bir grup vatandaş, Gazi Mahallesi'nde baz istasyonlarını protesto etti. Saat 15.00'da başlayan protestoya yaklaşık 200 kişi katıldı. Mahallerinde bulunan baz istasyonlarının başta kanser olmak üzere bir çok hastalığa yol açtığını savunan vatandaşlar, istasyonların kaldırılmasını istedi.


Konuyla ilgili açıklama yapan Gazi Mahallesi Muhtarı Nevzat Altun, "Biz Gazi Mahallesi halkı olarak insan sağlığını olumsuz etkileyen her türden girişime karşı sokağa çıktık . Baz istasyonlarını diken iletişim şirketlerine ve para kazanan kişilere karşı halkımızın tepki göstermesi ve sokağa çıkması gerektiğini belirtiyoruz. Sadece kendi sokağımız değil mahallemizdeki, bütün baz istasyonlarına karşı halkımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz. " dedi.


Bu arada bazı vatandaşlar da, ellerindeki, "Mahallemizde Baz İstasyonu İstemiyoruz " pankartı ve "Sağlığımız İçin Baz İstasyonuna Hayır " sloganıyla eyleme destek verdi.


Açıklamaların ardından vatandaşlardan bazıları, bir binanın çatı katına çıkıp burada bulunan baz istasyonunu paramparça etti. Öfkeli vatandaşlar, yaptıklarının doğru olmadığını hatırlatan gazetecilere tepki gösterdi.


Vatandaşlardan Nusret Çakma, Baz istasyonlarının sağlıklarına zarar verdiğini belirtti. Birden fazla baz istasyonunun mahallerinde bulunduğu söyleyen Çakma, bu istasyonların kaldırılmaması durumunda tümünü tahrip edecekleri tehtidinde bulundu.





15 yıl önce