|

Benim için sürpriz oldu

AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Dürdane Yalar, 7 Haziran’daki seçimlerin başkanlık sistemine geçilmesi için önemli olduğunu söyledi. Yalar, Abdurrahman Kurt’un yerine aday gösterilmesinin kendisi için sürpriz olduğunu kaydetti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/05/2015 Pazar
Güncelleme: 00:01 - 3/05/2015 Pazar
Yeni Şafak

AK Parti Diyarbakır 6. sıra milletvekili adayı Abdurrahman Kurt'un istifa etmesinin ardından boşalan yere getirilen Dürdane Yalar, Yeni Şafak'a konuştu. Yalar, Kurt'un yerine listeye kendisi açısından bir sürpriz olduğunu dile getirdi. “Abdurrahman Bey partimizin değerli mensuplarından biridir” diyen Yalar, "Ben daha önce açıklanan listede kendi ismimi bekliyordum. Hayırlısı buymuş” dedi. Yalar, adaylığın kendisine tebliğ edilmesini ise şöyle anlattı: “Bu sevincim daha çok Diyarbakır'a ve ülkeme yapacaklarım ile alakalıdır. İnsanlarımızı temsil edebilmek adına Meclis'te bulunmak beni ayrıca gururlandıracaktır. Bu onuru yaşatmak adına adaylığımın tebliğ edilmesi beni ziyadesi ile memnun etti. Nihayetinde sürekli içlerinde olduğum halkımın derdine derman olacağım düşüncesi ise yüreğimi ferahlatıyor.”



BAŞKANLIK İÇİN ÖNEMLİ


7 Haziran seçimlerinin Türkiye açısından büyük bir önemi olduğunu vurgulayan Yalar, “7 Haziran seçimi her şeyden önce yeni Türkiye'nin temellerinin atılacağı bir seçim olacaktır. Hepimizin ihtiyaçlarının karşılanacağı, özlem duyduğu yeni bir anayasanın hazırlanması ve yeni bir sistemin, yani Devlet Başkanlığı sisteminin getirilmesi açısından çok önemli bir seçim olacaktır” diye konuştu.



Bölge barışa aç


Çözüm sürecinde gelinen nokta ve HDP'in son açıklamalarına da değinen Yalar, “Çözüm süreci bizim açımızdan olmazsa olmazımızdır. Barış istiyorsak, kardeşlik istiyorsak, halkımızın daha fazla refaha ulaşmasını istiyorsak, tüm kesimlerin bu seçim sürecine sıkı sıkıya sarılması gerekiyor. HDP'den gelen açıklamalar onların kendi parti politikalarıdır. O konuda hükümet yetkilileri gereken açıklamaları yapmaktadır. Bölgede çözüm süreci ile ilgili tüm toplumda olumlu bir hava görüyorum. Zaten bu bölge halkı barışa, huzura ve kardeşliğe açtır. Kısacası analar artık ağlamasın” diye konuştu. Yalar, seçimlerle birlikte Yeni Türkiye Projesi ve yeni bir Diyarbakır temelinin atılacağına vurgu yaparak, “2023 hedefleri doğrultusunda Diyarbakır'ımızda hak ettiği yere gelecektir” ifadelerini kullandı.


#Dürdane Yalar
#seçimler
#ak parti
9 yıl önce