|

Berlin’de paralel alarmı

Berlin Başkonsolosluğu'nun Türklerin oy kullandığı Heerstrasse’deki seçim alanının güvenliğini sağlayan B.O.S. adlı özel güvenlik şirketiyle yollarını ayırdığı öne sürüldü. Paralel yapıya yakın olduğu belirtilen şirketin, referansları arasında yine örgüte ait Tüdesb Gymnasium okulu bulunuyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 14:46 - 27/05/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

7 Haziran seçimlerine sayılı günler kala Avrupalı Türklerin oy telaşı da sürüyor. Ülkenin kaderini belirleyecek seçim sonuçları için her türlü güvenlik önlemi de alınmış durumda. Son olarak geçtiğimiz günlerde Berlin Başkonsolosluğu'nun, Heerstrasse'deki seçim alanının güvenliğini üstlenen özel güvenlik şirketi ile yollarını ayırdığı iddia edildi. Berlin Seçim Merkezi'nin güvenliğinden sorumlu olan Berliner Objektschutz & Service (B.O.S) adlı 31 Mayıs 2015'e kadar geçerli olan sözleşmesi konsolosluk tarafından tek taraflı feshedildi.



ŞİRKET DEĞİŞTİRİLDİ


Sözleşmesi feshedilen şirketin bilgilerinde adı geçen Serdar Sarıkaya'nın şirketin eski sahibi olduğu belirtilirken, yeni sahibinin Ali Eltan olduğu öğrenildi. Berlin Seçim Merkezi'nin güvenliği 19 Mayıs 2015 itibariyle Alman bir şirkete devredildi. Alanın güvenliğinden sorumlu şirketin Gülen Cemaati'ne yakın olmasının bu ayrılıkta etkili olduğu ifade edildi. Söz konusu şirketin Gülen okullarına da güvenlik hizmeti verdiği ve Berlin Başkonsolosluğunun zaman kaybetmeden gerekeni yaptığı iddia edildi. Bu sayede olabilecek güvenlik zafiyetlerinin böylece önüne geçildiği öne sürüldü. Şu ana kadar 500 binden fazla Avrupalı Türk'ün katıldığı genel seçimlerin coşku içinde yürütüldüğü belirtilirken, randevu sisteminin kaldırılmasından sonra vatandaşların daha rahat oy kullandığı ifade edildi.



ALMAN SOLUNUN HDP DESTEĞİ MANİDAR


Alman Yeşiller Partisinin ve sol partinin yaptığı HDP desteğinin akıl tutulması olduğunu belirten AK Parti Brüksel Ofisi Başkan Yardımcısı Asiye Bilgin, “Bu durum Türkiye kamuoyunda çok dikkat çekmedi. Ben bunu akıl tutulması olarak nitelendiriyorum. Böylece Almanya Türkiye'nin iç siyasetine direkt müdahil oluyor, bu kabul edilemez bir davranış" dedi.


#Berlin Başkonsolosluğu
#Heerstrasse
#paralel yapı
9 yıl önce