|

Beşiktaş'ta lüks sitede cinayet!

İstanbul Ortaköy, Mediko -2 Sitesi'nde oturan Ören Bayan'ın eski sahipleri Jak Karako- Georgia Karako çifti evlerinde hunharca öldürüldü.

Dha
00:00 - 22/08/2014 Cuma
Güncelleme: 17:01 - 22/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
Beşiktaş'ta lüks sitede cinayet!
Beşiktaş'ta lüks sitede cinayet!

Olay, Beşiktaş Itri Sokak'ta meydana geldi. Musevi oldukları öğrenilen Georgia Karako ve kocası Jak Karako'nun evlerinden doğalgaz kokusu geldiğini fark eden komşuları sitenin güvenliğine haber verdi. Sitenin güvenliği ise polisi arayarak durumu bildirdi. Eve gelen polis, çiftin cesetleri ile karşılaştı. Evde inceleme yapan polis, Karako çiftinin bakıcılığını yapan bir çifti şüpheli olarak gözaltına aldı. Olayla ilgili incelemeler sürüyor.

ÖREN BAYAN''IN ESKİ SAHİPLERİNDEN

Cinayete kurban giden Jak Karako, Türkiye''nin en ünlü iplik markalarından Ören Bayan''ı kurucularından biri. Karako ile Moiz Dana 1968''de Ören Bayan''ı İstanbullu bir Rum''dan satın aldı. Marka, Türkân Şoray''ın oynadığı reklam filmleri ile bilinirliğini yükseltti. 1990''lara gelindiğinde ise Moiz Dana ve Jak Karako işleri oğulları izzet Karako ve Metin Dana''ya devretti. Sonraki yıllarda mali sıkıntı yaşayan Ören Bayan''ı ise bir başka şirket satın aldı. Moiz Dana ise, 2009 yılında Amerika''ya giderken yolda yaşamını yitirmişti.

10 yıl önce