|

Beşizlere müjde!

İbrahim ve Özlem Bulut çiftinin 7 Temmuz'da dünyaya getirdiği beşiz bebeklere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sahip çıktı. Beşizlere nasıl bakacaklarını düşünen aileyi arayan Bakan Fatma Şahin, iki yıl boyunca bebeklerin bakım ihtiyaçlarını karşılayacakları müjdesini verdi. Bakanlık, ayrıca aileye 900 TL maaş bağlayacak.

Ayfer Mallı
00:00 - 15/10/2012 Pazartesi
Güncelleme: 00:56 - 15/10/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Beşizlere müjde!
Beşizlere müjde!

Dördüz beklerken Temmuz ayında beşiz sahibi olan İbrahim-Özlem Bulut çiftinin bebeklerinin bakımını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin üstlendi. Şahin, dün aileyi arayarak göz aydınlığı müjdesini verdi. 85 gün sonra taburcu olan beşizlere kendi imkanlarıyla bakmayı düşündüklerini ve bu nedenle endişelendiklerini kaydeden Bulut ailesi, Şahin'in verdiği müjdeyle mutlu olduklarını ifade ettiler. Şahin'in kendisini telefonla arayarak bu müjdeyi verdiğini söyleyen baba İbrahim Bulut, 'Çocuklara nasıl bakarız diye düşünüyorduk, bakanımızın müjdesi bize ikinci müjde oldu' dedi. Öte yandan Şahin, Yozgat il Sağlık Müdürlüğünü de arayarak bebeklerin sağlık bakımı için talimat verdi.

Akciğerlerlerinin yeterince gelişmemesi nedeniyle Ankara'da bir hastanede yoğun bakım servisinde kalan beşiz bebekler dün taburcu edildi. Bebekler taburcu edilir edilmez Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, aileyi arayarak iki yıl boyunca bebeklerin bakım ihtiyaçlarını karşılayacakları müjdesini verdi. Bakanlık, ihtiyaç halinde bu süreyi devam ettirecek. Ayrıca aileye 900 TL maaş bağlanacak. Böylecek çocukların bakım ücretleri de Bakanlık tarafından karşılanacak.

SAĞLIKLI BÜYÜYECEKLER

Fatma Şahin'den müjdeyi alan baba İbrahim Bulut, 'Bakanımızın verdiği müjde beşizlerden sonra bize ikinci müjde oldu' dedi. Marangoz olan baba Bulut, 'Bakanımızla telefonda konuştuk. Bize göz aydınlığı verdi, geçmiş olsun dedi. Ve müjdeyi verdi. İl Sağlık Müdürlüğü ile bizi görüştüreceğini ve bundan böyle çocukların bakım hizmetlerini Bakanlığın üstleneceğini söyledi. Çocuklara kendi imkanlarımla bakarken zorlanacağımı biliyordum ve bundan da endişe ediyordum ama Bakanımızın verdiği müjde ile ümitlendim' dedi. Bulut, beşizlerin annesinin de çok mutlu olduğunu ifade etti.

Beşizlerle birlikte altı çocuk sahibi olan Bulut ailesi altı çocuğun masrafını karşılamakta çok zorlanacaklarını, kendi durumlarının da iyi olmadığını söyleyerek çocukları sağlıklı bir şekilde büyüyeceği için çok mutlu ve heyecanlı olduklarını anlattılar.

Anne de hizmetten yararlanacak

Aileye müjdeli haberi verdikten sonra Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü'nü arayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin bebeklerin tüm sağlık ihtiyaçlarını karşılanması talimatını verdi. Bebeklerin aşı, sağlık bakım hizmetleri, hastaneye gidiş geliş ücretleri aileye yük olmayacak. Bakanlık sağlık bakımında da aileyi yalnız bırakmadı. Ayrıca bu süreç içerisinde annenin de sağlık hizmetleri güvence altında olacak. Bakanlık, anneye da sağlık hizmetlerinden yararlanma imkanı sağlayacak.


12 yıl önce