|

Beyazıt meydanı nefes alacak

İstanbul'un sembol meydanlarından biri olan, Beyazıt Meydanı yenileniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı proje kapsamında meydanın çevresi baştan sona değişecek. Bölgede bulunan dükkanların tamamı yıkılacak.

Yeni Şafak
04:00 - 28/01/2015 Çarşamba
Güncelleme: 23:01 - 27/01/2015 Salı
Diğer
Tarihi Beyazıt Meydanı’nın çehresini değiştirmesi ve düzenlemesi amaçlanan “Beyazıt Meydanı Kentsel Tasarım Uygulama Projesi” hayata geçiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beyazıt Meydanı için çalışma fikir ve uygulama projesi olarak iki aşamada gerçekleştirildi.

ÇOK AMAÇLI OLACAK

Proje, yoğun yaya ve taşıt trafiğine sahip meydanın, yayaların ve taşıtların duraksama gerekçelerinin yanı sıra halkın dinlenme, eğlenme, seyretme gibi fonksiyonları için çözümler geliştirmeyi amaçlıyor. Beyazıt Meydanı için gerekli olan organizasyonu araştırmak ve fonksiyonel olduğu kadar kent estetiği açısından da en iyi sonuçlara ulaşmak amacıyla, alan üzerinde tarihsel, sosyolojik, kültürel değerler yardımıyla kent kimliğine duyarlı erişilebilir bir kentsel tasarım çalışması yapılması hedefleniyor.

DEVASA MEYDAN

Meydan düzenlemesinin ilk etabında, yüksek araçların girişine izin vermeyen Darülfünun Alt Geçidi yenilendi. Yüksekliği 2,90 metreden 4,70 metreye çıkartılacak alt geçidin ismi de Vezneciler Alt Geçidi oldu.  Son halinin maketinin de ortaya çıktığı projede, Beyazıt Meydanı ve Beyazıt Camisi’nin çevresinin yeniden düzenlendiği ve bölgenin büyük yeni bir meydana kavuştuğu görülüyor.

Esnafa yıkım tebligatı 

Beyazıt Meydanı Restorasyon projesi kapsamında, meydandaki mülkiyeti Belediyeye ait olan dükkanlar yıkılacak. Civarda dükkanı olan esnaflara yıkım için tebligat gönderildi. Proje ile dükkanların bulunduğu alanların da Beyazıt Meydanı’na katılması planlanıyor.

#Beyazıt Meydanı
#Proje
#organizasyon
#İBB
9 yıl önce