|

Bile bile ezdi!

Manisa’da sabıkalı ve alkollü sürücü yönetimindeki otomobilin çarptığı 2 yıllık polis memuru Ömer Faruk Aydın şehit oldu. Terk edilen araçtaki 4 şüpheli kovalamaca sonucu yakalandı.

Yeni Şafak
04:00 - 22/05/2015 Cuma
Güncelleme: 21:03 - 21/05/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde "dur" ihtarına uymayan sabıkalı ve alkollü sürücünün çarptığı polis memuru şehit oldu. Devriye gezen polis ekipleri, 5 kişinin bulunduğu 35 DA 8402 plakalı otomobili önceki gece durdurmak istedi. Ancak şüpheli araç ikazlara uymayıp kaçtı. Ergenekon Kavşağı'nda önlem alan asayiş ekibinde görevli 2 yıllık polis memuru Ömer Faruk Aydın'a (23) çarpan otomobil kaçmayı sürdürdü.



MÜTHİŞ

KOVALAMACA



Ağır yaralanan Aydın, ambulansla kaldırıldığı Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Acı haberi alan arkadaşları fenalık geçirdi. Şüpheliler, peşlerine düşen ekipleri atlatamayacaklarını anlayınca aracı Ahmetli ilçesinde terk etti. Yaya olarak kaçmaya çalışan şüpheliler güvenlik güçlerince yakalandı.



CİNAYET SUÇLAMASI


Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, "Görevi esnasında meslektaşımızı, kullandığı araç ile şehit eden sabıkalı, infazı olan alkollü şahıs, yanındaki 4 kişi ile birlikte yakalanmıştır" dedi. Zanlılar, S.Ş, B.K, S.S, S.O. ve M.A., polisteki işlemlerin ardından "kasten adam öldürmek" suçlamasıyla Turgutlu Adliyesi'ne sevk edildi.


Şehit Ömer Faruk Aydın'ın cenazesi, Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere Isparta'ya uğurlandı. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ın da katıldığı törende, şehidin annesi Asuman Aydın ile babası Osman Aydın ayakta durmakta güçlük çekti.



#Tayfur Erdal Ceren
#Turgutlu
#Ömer Faruk Aydın
9 yıl önce