|

Bilirkişi raporunu beğenmedi

301 kişinin ölümüne neden olan Soma’daki maden faciası davasında, davanın bir numaralı sanığı Can Gürkan, bilirkişi raporunu beğenmedi. Bilirkişi heyetinin olay yerine tam gitmeden raporu hazırladığını söyleyen Gürkan, heyet hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Yeni Şafak
04:00 - 17/04/2015 Cuma
Güncelleme: 02:27 - 17/04/2015 Cuma
Yeni Şafak

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Soma'daki maden faciasına ilişkin 8'i tutuklu 45 sanığın yargılandığı davada okunması tamamlanan iddianamenin ardından sanık ifadelerine geçildi. Davanın 1 numaralı sanığı konumundaki Soma Kömürleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, duruşmada yaptığı savunmada, elim olayda 301 çalışanlarını yitirdikleri için son derece üzgün olduklarını belirterek, olayda yaşamını yitiren madencilere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diledi. Gürkan'ın bu sözleri üzerine salondan “dileme, dileme” sesleri yükseldi.



Hazırlanan bilirkişi raporunu eleştiren Gürkan, bilirkişi heyetinin raporu olay yerine tam olarak gitmeden hazırladığını ve şirket hiyerarşisi olmayan küçük bir işletme gibi gösterdiğini iddia etti.



Heyet hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen Gürkan, mahkeme başkanı Ballı'nın, sorusu üzerine “Kazanın olduğu ocakta sadece maaş ödemesi aylık 20 milyon liradan fazladır. Bu boyuttaki bir şirketin ihtiyaçlarını karşılayamaması söz konusu değildir. Bu kazanın nasıl olduğunu anlamak en büyük arzumuzdur” dedi.


Gürkan, iddianamede, “ocaktaki eksikliklerin giderilmemesi” konusunda şahsına yöneltilen suçlamaları kabul etmediğini belirterek, “Benden talep edilip karşılanmayan hiçbir şey yoktur” dedi ve beraatını talep etti.



KARİYERİM YERLE BİR


Şirketin genel müdürü, tutuklu sanık Ramazan Doğru da ifadesinde bilirkişi raporunu eleştirdi. “13 Mayıs'a kadar madencilik konusunda Soma'da kariyerim olduğunu düşünüyordum ama bu yerle bir oldu” diyen Doğru'nun bu sözleri üzerine salondan yoğun tepki geldi. Doğru, Prof. Dr. Bahtiyar Ünver'in önceki işletici firmaya hazırladığı ocakla ilgili risklerin yer aldığı rapordan, kazanın ardından haberdar olduklarını söyledi.



#Arzu Kılıç
#soma davası
#Ramazan Doğru
9 yıl önce