|

Bin 776 müdür emekli edildi

Emniyet’te 5 gündür süren toplantının ardından çoğu paralel yapıya yakın bin 776 müdür ile 10 amir emekliye sevk edildi. Emekliye ayrılanların bin 142’si birinci, 269’u ikinci, 184’ü üçüncü, 181 dördüncü sınıf emniyet Müdürü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 23:56 - 17/04/2015 Cuma
Yeni Şafak

İç Güvenlik Paketi'nin yasalaşmasının ardından hafta başında Emniyet Genel Müdürü (EGM) Celalettin Lekesiz başkanlığında toplanan Yüksek Değerlendirme Kurulu, dün sona erdi. Kurul kararıyla bin 142'si birinci, 269'u ikinci, 184'ü üçüncü, 181 dördüncü sınıf olmak üzere bin 776 emniyet müdürü ile 10 emniyet amiri emekliye sevk edildi.



AKYÜREK DE GİTTİ


Emniyet Şurası'nın 5 gündür gizlilikle yürüttüğü görüşmeler sonucunda emekliye sevk edilen polis şeflerinin büyük çoğunluğunun paralel yapı ile bağlantılı olduğu belirtiliyor.


Bu isimlerin Ergenekon, Balyoz, 17/25 Aralık kumpası, ve benzeri soruşturmalarda görev alan isimler olduğu öğrenildi. Listedeki en dikkat çekici isim Hrant Dink suikastı davasında tutuklanan eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek. Emniyet Genel Müdürlüğü eski daire başkan ve başkan yardımcıları Fatih İnal Koç, Hakan Özdöl, Metin Varol, Bekir Akarsu, Ayhan Falakalı, Yesari Vural, Coşkun Çakar, Ömer Tekeli, Mehmet Tüzel, Erkal Güler de emekliye sevk edilen arasında.



TELEKULAKÇILAR DA EMEKLİLER LİSTESİNDE


Paralel yapı bağlantılı il emniyet müdürleri Mustafa Sağlam, Metin Aşık, Ali Osman Kahya, Cemil Ceylan, Arif Öksüz, Ahmet Zeki Gürkan ve Cemal Levent emniyetle fiili ilişiği kesilenlerden bazısı.



Binlerce kişiye uydurma örgütlerle ve sahte isimler üzerinden kulak kabartıldığı usulsüz dinlemelerde adı geçen Coşkun Çakar ve Recep Güven de görevleri bitiyor. Listedeki diğer isimlerden bazıları ise şöyle: Ergenekon, Balyoz gibi soruşturmaları yürüten terörden sorumlu eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı İsmail Baş, müfettişler tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında silahı ve kimliğine el konulan eski Terörle Mücadele Dairesi Başkanı Cihangir Çelik, Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı, Daire Başkanlığı yapmış Muammer Bucak, Feridun Taşçı, Mustafa Çankal.



#İç Güvenlik Paketi
#telekulak
#Cihangir Çelik
#Muammer Bucak
#Feridun Taşçı
#Mustafa Çankal
9 yıl önce