|

Bin hekime maaş

Yeryüzü Doktorları, doktor ihtiyacının üst seviyelere ulaştığı Suriye için yardım kampanyası başlattı. Dernek, ülkede zor şartlar altında çalışan bin doktora maaş bağlayacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/03/2015 Salı
Güncelleme: 22:35 - 2/03/2015 Pazartesi
Yeni Şafak
Suriye’deki iç savaştan sonra her dört doktordan üçü ülkeyi terk etti. Sağlık sisteminin büyük ölçüde çöktüğü, hastanelerin yüzde 60’ının, kliniklerin ise yüzde 38’inin yıkıldığı Suriye’ye yardım için Yeryüzü Doktorları bu kez farklı bir kampanya için kolları sıvadı. Dernek, ‘Suriye’nin ‘O Hekime’ İhtiyacı Var’ kampanyası ile ülkede çalışan bin hekime maaş bağlamaya hazırlanıyor. Kampanyaya vatandaşlar da destek verebilecek.

AĞIR ŞARTLAR ALTINDALAR

Yeryüzü Doktorları Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kerem Kınık, Suriye’deki sahra hastanelerinde ağır şartlara rağmen 2,5 milyon hastaya özveriyle hizmet veren hekimlere maddi olarak destek verilmesi gerektiğini söyledi. Kınık, bu sayede savaşın ağır tahribatı altında kalan Suriye halkına daha etkili bir sağlık hizmeti sunabileceğini kaydetti. 

HALEP’TE 36 DOKTOR KALDI 

Savaşın başından bu yana Suriye’ye 32 milyon TL’lik yardım yaptıklarını anlatan Kınık, “Suriyeli halkın ülke içinde sağlık imkanlarından yararlanması için doktorlara yerinde destek projesi başlattık” diye konuştu. Suriye’de savaş öncesi ülkenin yüzde 90’ına yeten ve 50 ülkeye ihraç yapılan ilaç üretim oranının yüzde 70 gerilediğini belirten Kınık, “Hekimler, hastaneler yeterli olmadığı için evlerinde veya sağlıksız ortamlarda ameliyatlar yapmak zorunda kalıyor. Savaştan önce 5 bin hekimin hizmet verdiği Halep’te şu anda sadece 36 doktor hizmet veriyor” şeklinde konuştu. 
#Suriye
#Yeryüzü Doktorları
#Dr. Kerem Kınık
9 yıl önce