|

Binlerce kişi emeğin kutsallığını haykırıyor

Aa
00:00 - 1/05/2012 Salı
Güncelleme: 12:23 - 1/05/2012 Salı
Yeni Şafak
Binlerce kişi emeğin kutsallığını haykırıyor
Binlerce kişi emeğin kutsallığını haykırıyor

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlamak üzere DİSK öncülüğünde Şişli Halaskargazi Caddesi'nden yürüyüşe geçen kortej, Taksim Meydanı'na giriş yaptı.

Halaskargazi Caddesi boyunca yürüyen DİSK öncülüğündeki grup, Harbiye'deki TRT binası önünde oluşturulan güvenlik noktalarında tek tek arandıktan sonra Taksim Meydanı'na alındı.

Kortejde, DİSK'e bağlı sendikalar, Oyuncular Sendikası, Gazetecilere Özgürlük Platformu, Sosyalist Dayanışma Platformu, Hak ve Özgürlükler Partisi, Pir Sultan Abdal Derneği, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Emekçi Hareket Partisi, Ermeni sosyalistlerin oluşturduğu Nor Zartonk'un yanı sıra meslek odaları, engelliler, belediyeler, meslek örgütleri de yer aldı. 

Oyuncular Sendikası Genel Başkanı Mehmet Ali Alabora'nın da aralarında bulunduğu oyuncular, 'Şehir tiyatroları yok edilemez', 'Oyuncu da işçidir', 'Başrol dayanışmanın', 'Şimdi tam sendika zamanı' yazılı pankartlar açtı. Vatandaşların yürüyüşe katılan oyunculara yoğun ilgi gösterdikleri ve fotoğraf çektirdikleri görüldü.

Korteje, takımlarının formaları ve flamalarıyla katılan Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray taraftarları da renkli görüntüler oluşturdu.

Agos Gazetesi binasına da Sarkis Çerkezyan'ın fotoğrafının bulunduğu 'Dünya hepimize yeter' yazılı bir pankart asıldı.

Kortejde yer alan gruplar, yürüyüş boyunca 'Kadın cinayetlerine hayır, taşeronlaştırmaya hayır', 'Padişaha bir çift sözümüz var. Kıdem tazminatını kaldırtmayacağız', 'Üniversiteler hapsedilemez', 'Yaşasın 1 Mayıs' yazılı pankartlar taşıdı.

Ön saflarında DSP Genel Başkanı Masum Türker, öldürülen DİSK kurucu Genel Başkanı Kemal Türkler'in kızı Nilgün Soydan ve CHP Parti Meclisi üyesi Ercan Karakaş'ın da yer aldığı kortejdekiler, 'İş, emek, özgürlük,', 'İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız', 'Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz' şeklinde sloganlar attı.

Bu arada, Harbiye Askeri Müzesi içerisinde bir grup askerin hazır bekletildiği görüldü. 

Cadde boyunca çeşitli yiyecek ve içeceklerin satıldığı, Harbiye Askeri Müzesi yakınlarına ve Taksim Meydanı'na seyyar tuvaletlerin kurulduğu gözlendi. 

12 yıl önce