|

Bir haftalık örgütün işi değil

Kağıthane’de dergiye yapılan saldırıda yaralanan Cüneyt Karan, derginin daha önce tehdit edildiğini söyledi. Saldırının bir hafta önce kurulan örgütün işi olmadığını belirten Karan, “Bu örgütü araştırdık. Arkasında başka güçler var, derin bir saldırı” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 28/03/2015 Cumartesi
Güncelleme: 22:35 - 27/03/2015 Cuma
Yeni Şafak

Kağıthane'deki bombalı saldırıda hayatını kaybeden Adımlar Dergisi yazarlarından 45 yaşındaki Ünsal Zor için Okmeydanı Talatpaşa Camisi'nde öğle vakti cenaze namazı kılındı. Namaza, Zor'un ağabeyi Mukadder Zor'un da aralarında bulunduğu ailesi ve yakınları ile dergi çalışanları katıldı.



KAPIYI KAPATTI BOMBA PATLADI


Namazın ardından musalladan alınan Zor'un cenazesi, tekbirler ve “Ünsal Zor ölmedi, kavgamızda yaşıyor” sloganlarıyla cenaze aracına taşındı. Ünsal Zor'un cenazesi, Ayazağa Mezarlığı'nda toprağa verildi. Patlamadan yaralı olarak kurtulan Cüneyt Karan da cenaze törenine katıldı. Patlama anında dergide bulunan Karan, “Akşam saatlerinde işimizi bitirip çıkma hazırlıkları yapıyorduk. Ünsal ağabey kapının yanına yaklaşmış. Biraz uzağında kardeşi Ali Osman ağabey vardı. Ünsal ağabey kapıyı aşarken bir ip fark etmiş. Kapının önünde de bir torba içerisinde bir şey görmüş. Hemen kapıyı kapatmaya çalışırken bomba patladı” diye konuştu.



BÖYLE BİR ÖRGÜT YOK


Bombalı saldırıyı Halk Savunma Birliği'nin üstlendiğini anımsatan Karan, saldırının arkasında farklı güçlerin olabileceğini öne sürdü. Karan şunları söyledi: “Ben yabancı istihbarat servislerinden şüpheleniyorum. CIA veya MOSSAD yapmış olabilir. Twitter üzerinden Halk Savunma Birliği diye bir örgüt üstlenmiş. Bu örgütü araştırdık. Böyle bir örgüt yok. Zaten hesaplarını bir hafta önce açmışlar. Arkasında başka güçler var.”



DAHA ÖNCE TEHDİT EDİLDİ


Saldırıdan yaralı kurtulan Cem Türkbiner ise “Patlama sırasında duvarlar üzerimize devrildi. Çok kuvvetli bir bombaydı. Ne olduğunu anlayamadık. Bizi daha önce sol örgütler ve PKK'dan tehdit almıştık” dedi.


#Kağıthane saldırı
#patlama
#örgüt
9 yıl önce