|

Birand'ın son projesi 'onu' çekmekti

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Mehmet Ali Birand'ın Türkiye'de karanlık kalmış konuları aydınlattığını söyledi. Birand, "Çok iyi bir gazeteciydi. Bu tartışılmaz. Çok iyi bir belgeselciydi. Son üzerinde çalıştığı belgesel Bediüzzaman Said Nursî ile ilgiliydi. Mart ayında onu yayınlamayı düşünüyordu." diye konuştu.

Cihan
00:00 - 17/01/2013 jeudi
Güncelleme: 22:15 - 17/01/2013 jeudi
Yeni Şafak
Birand'ın son projesi 'onu' çekmekti
Birand'ın son projesi 'onu' çekmekti

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen 'Ahmet Tevfik İleri' anma programı akşam saat 19.00'da başladı. Programa; Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Ümraniyeli vatandaşlar katıldı. Anma programında, Ahmet Tevfik İleri için hazırlanmış özel belgesel yayınlandı. Adnan Menderes döneminde Milli Eğitim Bakanı olan Ahmet Tevfik İleri'nin hayatı hakkında konuşmalar yapıldı.

Bülent Arınç, 'Ahmet Tevfik İleri' anma programında Mehmet Ali Birand'ın vefatından dolayı erken sahneye çıkarak konuşmasını gerçekleştirdi. Birand'ın Türkiye'de karanlık kalmış konuları aydınlattığını ve cesurca konuştuğunu söyleyen Arınç, sözlerine şöyle devam etti:

"En son röportajında herhalde 32. gün programında benimle yapmıştı. Özellikle son yıllara ait Türkiye'de karanlık kalmış bir çok konuyu cesaretle aydınlatan, adeta kendi yaptıklarından dolayıda özür dileyen, kendi çevrelerinde de tepkiye yol açan çok özel açıklamalar yapmıştı. 28 Şubat süreci onun öncesi ve sonrasında Türkiye'nin yaşadığı karanlık tabloları birebir yaşadığı için bugüne kadar kimseden duymadığımız açıklamalar yapmıştı. Çok iyi bir gazeteciydi. Bu tartışılmaz. Çok iyi bir belgeselciydi. Bu da tartışılmaz. Son üzerinde çalıştığı belgesel Bediüzzaman Said Nursî ile ilgiliydi. Mart ayında onu yayınlamayı düşünüyordu.Yeni başladığı belgesel ise Recep Tayyip Erdoğan belgeseliydi. Bitirmesi demekki kısmet olmadı."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mehmet Ali Birand'ı sevdiğini söyleyen Arınç, Başbakan ile Mehmet Ali Birand'ın arasında geçen bir anıdan bahsetti. Arınç sözlerine şöyle devam etti: "Başbakanımız kendilerini severdi. Seçimden önceydi sanıyorum. Kanser hastalığı ortaya çıkmıştı. Ameliyat olması gerekiyordu. Başbakanımıza gelerek ve banada gelerek dua etmemizi istedi. Başbakanımız benimde bulunduğum bir yerde, 'Bak senin için özel olarak sabah namazında Eyüp Sultan'a gittim. Orada sana dua ettim.' demişti. Büyük bir moralle çıktı. İyileştiğini zannediyorduk. Öyle biliyorduk. Bu kanser çok kötü bir hastalık. Vücudun kimyasını bozuyor. Bu sefer kalptten bir arıza çıktı. Vefatı bildiğim kadarıyla kalptten dolayı gerçekleşti." diye konuştu.


il y a 11 ans