|

Birer birer gözaltına

İzmir merkezli telekulak soruşturmasında, hakkında gözaltı kararı bulunan 26 zanlı arasında ele geçirilen polis sayısı 20’ye yükseldi

Yeni Şafak
04:00 - 29/01/2015 Perşembe
Güncelleme: 22:36 - 28/01/2015 Çarşamba
Diğer
İzmir Emniyet Müdürlüğü’nde görev yaptıkları dönemde toplamda 92 kişiyi sahte isimlerle dinledikleri gerekçesiyle önceki gün gözaltına alınan 17 kişiye 3 zanlı daha eklendi. 13 ilde düzenlenen İzmir merkezli ‘yasadışı dinleme’ soruşturmasında 26 polis hakkında yakalama kararı çıkarılmış, bunlardan 17’si ilk gün yakalanmıştı. Paralel yapılanmaya yönelik gerçekleşen İzmir merkezli 2’nci dalga operasyon sonrası zanlıların sorguları sürerken, dönemin İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Taner Aydın ile eski İstihbarat Şube Amiri Başkomiser Talha Ülkümen'in de aralarında bulunduğu 3 şüpheli avukatlarıyla birlikte teslim oldu. Böylece gözaltına alınan zanlı sayısı böylece 20’ye yükseldi. 

İLK DALGADA DA ALINDIK!

Emniyete ilk gelen Başkomiser Ülkümen, kendisinin geçtiğimiz yıl 19 Ağustos’ta düzenlenen operasyonda da gözaltına alındığını ve 40 gün cezaevinde yattıktan sonra serbest bırakıldığını hatırlattı. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Ülkümen, destekçilerinin sloganları eşliğinde teslim oldu. Basmane semtindeki binaya daha sonra ise dönemin İzmir Organize Suçlar Şube Müdür Yardımcısı Taner Aydın geldi. İzmir’deki 1’inci dalga operasyonda da gözaltına alındığını söyleyen Aydın, suç işlemediğini savundu. 

92 KİŞİYİ SÜREKLİ KAYDETTİLER

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, aralarında kamu kurumlarında görevli olan bazı memurların, üniversite üst düzey yöneticilerinin ve üst düzey askeri personelin de bulunduğu toplam 92 kişinin, farklı isim ile meslek grupları adı altında ve asılsız suç isnatlarıyla 2009-2013 yılları arası yasaya aykırı usûlsüz dinlendikleri iddiasıyla 26 emniyet personeli hakkında gözaltı alınma talimatı verilmiş, talimat doğrultusunda İzmir merkezli 13 ilde eşzamanlı operasyon başlatılmıştı.
#İzmir
#Paralel yapı
#operasyon
9 yıl önce