|

Birleşik Ortadoğu

Partililere Diyarbakır’da yer yer Kürtçe seslenen Başbakan Davutoğlu, Ertuğrul Gazi’nin torunları ile Selahaddin Eyyübi’nin torunlarının Kudüs ve Şam için yeniden biraraya geleceğini anlattı. Davutoğlu, çözüm sürecinin konjonktürel olmadığını da vurguladı, “Bu ülkede sağladığımız beraberlik temelinde, Türk'ün, Kürt'ün, Arap'ın kardeş olduğu yeni bir Ortadoğu hedefliyoruz” dedi.

04:00 - 26/01/2015 Pazartesi
Güncelleme: 23:58 - 25/01/2015 Pazar
Diğer
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Diyarbakır ve Batman il kongrelerinde çözüm sürecine ilişkin çarpıcı mesajlar verdi. "Serok Ahmet (Başkan Ahmet)" sloganlarıyla kürsüye gelen Davutoğlu, sürecin mutlaka başarıya ulaşacağını, gençlerin dağlarda değil barış sofralarında birarada olacağını kaydetti. Başbakan, “Milletimizin eşit fertleri olarak Diyarbakır’da da Ortadoğu’da da dünyanın her yerinde de omuz omuza yürüyeceğiz. Ertuğrul Gazi’nin torunları, Selahaddin Eyyubi’nin torunları ayağa kalkacak. Fitneye karşı ayağa kalkacak. Çatışmak isteyenlere karşı inadına barış diyecek, inadına kardeşlik diyecek, inadına yeni Türkiye, yeni Ortadoğu, yeni dünya diyecek. Birlikte Kudüs’ün, Şam’ın özgürlüğü ve dünyada adalet için çalışacak” dedi. Kardeşlik projesinin konjonktürel bir çaba olmadığının altını çizen Davutoğlu, “30 yıldır bu ülkenin anaları evlat acısıyla ağladı. Biz bu kaderi değiştirmeye, kaderimizi bütün bir milletin kaderi yapmaya kararlıyız” ifadesini kullandı. Davutoğlu şöyle konuştu:

HEP YAN YANAYDILAR

“Çözüme karşı çıkan Türk ulusalcıları ‘Selçuklu’yu Osmanlı’yı unutun. İslam öncesi tarihle yeni bir tarih inşa edelim’ diyerek bizi kökümüzden koparmaya çalışıyor. Kürt ulusalcıları ise, Türk Baascıları gibi Kürt Baascıları da ‘Unutun o İslam asırlarını, daha öncesine gidin, Metlere, Perslere gidin’ diyor. Onlar da tarihimiz. Anadolu’nun hepsi bizim tarihimiz. Ama bilsinler ki Anadolu’nun mayası tevhit ve İslam mayasıdır. Çözüm süreciyle bu toprakların mayası olan Malazgirt’te yanyana durmuş olan, Kürt, Türk, Zaza yiğitler yine yanyana olacaklar. İnşallah bu ebedi kardeşlik daim kılınacak.”

AY VE YILDIZ YOLUNDA

“Türk bayrağındaki hilal ile ayı kaldırmaya kalkan birtakım ulusalcılar çıkmıştı. Bu al bayrak dünyada mazlumların bayrağıdır artık, tevhidin bayrağıdır. O al bayrak için, o al bayrak semalardan inmesin. O al bayrağın temsil ettiği ezan dinmesin diye Türkü, Kürdü, Zazası, Lazı, Çerkezi, Arnavutu, Boşnağı, Çanakkale’de, Kut’ül Ammare’de şehit düştü. Nereye giderseniz gidin bu ay yıldız var ya bu ay yıldız, tevhidi temsil eder, milleti İbrahimi temsil eder. Onun için Filistin’de bu al bayrak var. Onun için bugün Somali’de bu al bayrak var. Biz birilerine inat al bayrağın temsil ettiği her şeyi, hilalin temsil ettiği İslam’ı, hilalin ve ayın ve yıldızın temsil ettiği istikbali savunmayı sürdüreceğiz.”  

“Çözüm süreci üzerinden bu ülkede sağladığımız birlik ve beraberlik temelinde, yeni bir Ortadoğu hedefliyoruz. Türkün, Kürdün, Arabın kardeş olduğu bir Ortadoğu istiyoruz."

KARDEŞLİK VURGUSU

"Suriye’deki zalimlere karşı, Suriye’deki zalim rejime karşı, Suriye’deki zalim terörist IŞİD’e karşı, her yerde Kürtlerin, Türklerin ve Arapların omuz omuza durduğu yeni bir Ortadoğu istiyoruz. Emperyalistlerin bölmek istediği Ortadoğu’ya karşı, biz birleşik, bütün, vahdet içinde bir Ortadoğu diyoruz. Tevhid Ortadoğusu diyoruz. Hz. İbrahim’in, Selahaddin Eyyubi’nin, Sultan Abdülhamid’in Ortadoğusu diyoruz. İşte o Ortadoğu’da, Kudüs de özgür olacak, Filistin de özgür olacak. Halklar kardeş olacak, bir ve beraber olacak.”

Diyarbakır’da Başbakan Davutoğlu’nun konuşma yaptığı salonda partililer çok sayıda Kürtçe pankart astı. Pankartlardaki ifadeleri Kürtçe aslıyla okuyan Davutoğlu, “Şimdi bir düşünün, eğer AK Parti olmasaydı, böyle bir salonda bir başbakana ‘Denge Bıratiye Serokwezir’ (Kardeşliğin Sesi Başbakan) diye yazılır mıydı? Ve o Başbakan dönüp, ‘Hebunave hebunamaye’ (varlığınız varlığımızdır) der miydi?"  dedi.

#Ahmet Davutoğlu
#Diyarbakır
#AK Parti
#Batman
9 yıl önce