|

Bizden kara harekatı istendi

''Bizden kara operasyonu istediler olmaz dedik' diyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Peşmerge güçlerinin Kobani'ye Türkiye üzerinden henüz geçmediğini söyledi.

.
00:00 - 22/10/2014 Çarşamba
Güncelleme: 00:02 - 22/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Bizden kara harekatı istendi
Bizden kara harekatı istendi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, IŞİD ile mücadele edecek Peşmerge güçlerinin henüz Türkiye üzerinden Kobani'ye geçmediğini, güzergah konusunda da görüşmelerin sürdüğünü söyledi. NTV'de soruları yanıtlayan Çavuşoğlu, PYD hakkında, 'Özgür Suriye Ordusu size yardım etsin dendiğinde karşı çıkıyorlar. Diğer taraftan bizden kara operasyonu istediler biz olmaz dedik. PYD bunu da istemiyor çünkü Türkiye'nin orada olması emellerine ters olacak' dedi.

MUHATAP ÖSO OLMALI

Türkiye'nin Kobani'nin konusunda net olduğunu ve şehrin düşmesini elbette istemediğini kaydeden Çavuşoğlu, bununla birlikte IŞİD ile PYD terör örgütleri arasında bir fark olmadığını da söyledi. Çavuşoğlu, IŞİD'e karşı Kobani'de ve diğer bölgelerde Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) mücadele etmesi gerektiğinin altını çizerek, IŞİD ve rejimle savaşan tek gücün Türkiye'nin resmi muhatabı da olan ÖSO olduğunu vurguladı. 'PYD PKK'nın bir uzantısıdır' diyen Çavuşoğlu, ABD'nin Türkiye'ye 'Sadece peşmerge gelinceye kadar sınırlı bir destek veriyoruz' şeklinde bilgi verdiğini aktardı.

PKK UNSURLARI GEÇEMEZ

Başbakan Davutoğlu da Enerji Bakanlığındaki bilgilendirme toplantısının ardından bir soru üzerine Kobani'deki durumun zararlarını minimize edebilmek için bazı unsurların insani ve lojistik amaçlı olarak Kobani'ye geçişi konusunda da görüşmelerin sürdüğünü, ancak geçişin başlamadığını söyledi. Davutoğlu, "Ancak şunu ifade edeyim. Hiçbir şekilde Türkiye'yi son dönemde dahi kana bulamak, şehirlerimizi yakmak, yıkmak gibi eylemler içinde olan PKK veya buna müzahir unsurların, Türkiye sınırlarından oraya geçmesi mümkün değildir" dedi.


9 yıl önce