|

Böceğin parasını cebinden ödemiş

Erdoğan’ın çalışma ofisine böcek koyan Zavar’ın Fransa’daki istihbarat fuarından aldığı ekipmanların parasını cebinden verdiği ortaya çıktı. Erdoğan’ın avukatı, Zavar’ın ödeme yaptığını belgeledi. Zavar, hesap hareketlerinin kendisine ait olmadığını iddia etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/05/2015 Salı
Güncelleme: 00:49 - 5/05/2015 Salı
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde çalışma ofislerine yerleştirilen böceklere ilişkin davanın 5. duruşması dün görüldü. Duruşmaya Romanya'da yakalanan soruşturmanın kilit isimlerinden eski istihbaratçı polisler Sedat Zavar ile İlker Usta tutuklu olarak getirildi. 13 sanıklı duruşmaya Başbakanlık eski Koruma Daire Başkanı Mehmet Yüksel, Şube Müdürü Zeki Bulut ile bazı polisler ve avukatları hazır bulundu. Ayrıca önceki duruşmada “tanık” sıfatıyla dinlenilmesi istenen Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan da salonunda yerini aldı. Duruşmada ilk önce eski emniyet mensupları Zavar ve Usta savunma yaptı.



FUAR İZİNSİZ GİTMİŞ


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Özkaya, Sedat Zavar'ın görevlendirmeyle gittiği Fransa'daki istihbarat fuarına İlker Usta'nın resmi görevle gidip gitmediğini sordu. Usta'nın “Yıllık izin alarak gitttim” demesi üzerine Özkaya, “Emniyet Genel Müdürlüğüne sordum, izin de almamış” ifadesini kullandı. Erdoğan'ın avukatı Özkaya, dinleme cihazı bedeli olarak yapılan ödelemelerde Sedat Zavar'ın isminin yer aldığı belgeyi gösterdi. Bunun üzerine Zavar, “Bu tür alımlar Dairedeki satın alma birimi tarafından yapılır. Benim maaş kartım var. onun dışında banka hesabım, kredi kartım yoktur. Ödemem mümkün değildir. Belirtilen hesap hareketleri bana ait değildir” ifadelerini kullandı. Mahkeme ise İstihbarat Dairesi Başkanlığına yazı yazılarak söz konusu makbuzda Zavar'ın isminin hangi gerekçeyle bulunduğunun açıklanmasının istenmesini kararlaştırdı.



TALİMAT ÖZDOĞAN'DAN


Sanık Zavar, savunmasında ise Keçiören ikametgahındaki konutta 1 kere, Çankaya'daki resmi konutta yapılan aramalara ise bir ya da iki kez katıldığını belirtti. Refakatçiler eşliğinde arama yaptığını kaydeden Zavar'ın bu ifadesi üzerine Erdoğan'ın avukatı Özkaya söz aldı ve sanık Mehmet Yüksel'in daha kendisinden habersiz arama yapılamayacağını hatırlattı. Zavar, “Ben zaten izinsiz girdim demiyorum. Girdim' de demiyorum. Girdiysek oranın refakatiyle girmişizdir. Bana bu hususta emir ve talimat veren Ali Özdoğan'dır (firari sanık).” ifadelerini kullandı.



Duruşmada söz alan Zavar'ın avukatı, mahkemeyi tiyatro salonuna çevirdi. Avukat, "Tahliye talep etmeyeceğim. Kazara tahliye ederseniz akabinde siz tutuklanırsınız. Buna gönlümüz elvermez” ifadelerini kullandı.



#Sedat Zavar
#böcek operasyonu
#Zeki Bulut
9 yıl önce