|

Bodrum'da 24 kaçak yakalandı

Yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Kalimnos Adası'na geçmeye çalışan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 24 kaçak, Sahil Güvenlik ve polis ekiplerince Yalıkavak'ta yakalandı.

Yeni Şafak
12:47 - 25/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 10:48 - 25/12/2014 Perşembe
AA
ARŞİV
ARŞİV
Sabah saatlerinde ilçeye bağlı Yalıkavak Mahallesi Paşa Limanı'ndan hareket eden yaklaşık 8 metre uzunluğundaki fiber tekne, limandan çıktıktan kısa süre sonra su almaya başladı.


Durumu fark eden tekne kaptanı, botu döndürerek limana yanaştırdı. Sahil Güvenlik ekiplerinin de takibinde olan kaçaklar, polis ekiplerinin de desteğiyle Paşa Limanı'nda yakalandı.


Ekiplerce gözaltına alınan Afgan, Eritre, Myanmar ve Suriye uyruklu 24 kaçak, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Yalıkavak Polis Merkez Amirliğine getirildi. Kaçakların daha iyi bir yaşam sürebilmek için Avrupa'ya kaçmaya çalıştıkları öğrenildi. 


Kaçaklardan Ali Rıza Hüseyini, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 yıldan bu yana Türkiye'de kaldığını belirterek, "Benim 2 çocuğum var. Ben vatandaşlık istiyorum. Bize vatandaşlık verilmiyor. Bu yüzden mecburen kaçacağız. Bana neresi vatandaşlık verirse ben oraya gideceğim. Avrupa'yı tercih ediyorum" dedi.


Kaçakçılık ve Organize Şube ekiplerine teslim edilen 7'si çocuk 2'si kadın 24 kaçağın, ifade işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere Muğla Yabancılar Şubesine sevk edileceği bildirildi.
#Bodrum
#Muğla
#kaçak göçmen
#Kalimnos
#Afgan
#Polis
#Sahil Güvenlik
9 yıl önce