|

Sözcü'nün patronları 'Boğaz'ına kadar işgal etmiş

Sözcü gazetesinin sahipleri baba Ertuğrul Akbay ile oğlu Burak Akbay'ın Boğaz'daki yalısı tartışma konusu oldu. Takvim, 50 milyon TL değerinde olduğunu yazdığı yalının otoparkının gasp yolu ile yaptırıldığını yazdı.

Yeni Şafak
14:57 - 5/05/2015 Salı
Güncelleme: 15:23 - 5/05/2015 Salı
Diğer

Okurlarını kışkırtan ve ülkeyi provake eden haberleri ile bilinen Sözcü'nün sahipleri Ertuğrul ve

Burak Akbay

'ın Boğaz'ın en değerli noktasındaki yalıları gündem oldu.Takvim'de yer alan habere göre kendi görüşü dışında kalan herkesi kaçak yapılarda, villalarda, köşklerde oturmakla itham eden Akbaylar'ın malikanesinin ise Boğaziçi Köprüsü'nün birkaç yüz metre yakınında bulunan ve 50 milyon lira değer biçilen Kuruçeşme'deki Baysalman Evleri'nde bulunduğunu ortaya çıktı.




GASPÇI BABA-OĞUL


Takvim'de yer alan habere göre Akbaylarla ilgili iddialar ise çok çarpıcı.. Sözcü gazetesinin sahipleri Burak Akbay ve babası Ertuğrul Akbay'ın Kuruçeşme'deki boğaz manzaralı malikanelerine, komşularının arazisini gasp ederek, üstü kapalı kaçak garaj yaptırdıklarını belirledi.Akbaylar'ın, Kuruçeşme Öksüz Çocuk Sokak üzerinde, 1212 ada, 12 paftası ve 35 parsel numarasıyla kayıtlı malikaneye kaçak garaj yapmak için korudaki ağaçları da kestikleri tespit edildi. Ertuğrul Akbay'ın, malikanesinin bulunduğu sitenin 15 metre yüksekliğindeki duvarını yıkarak, kendilerine ait olmayan ve 19 hissedarı bulunan araziyi izinsiz ve zorbaca genişlettiği kaydedildi.



AĞAÇLARI KESTİLER


Ertuğrul Akbay ve oğlu Burak Akbay, 50 milyon liralık şatolarına çok sayıdaki araçları sığmayınca, 15 metrelik duvarı yıkarak komşu araziyi gasp etti. Zorbaca arazi mafyalığı yapan aile bununla da yetinmedi. Gaspçı Akbaylar, dev garajın inşası için arazide bulunan çok sayıda ağacı katletti.


#sözcü gazetesi
#Ertuğrul Akbay
#Sözcü'nün yalısı
9 yıl önce