|

Bomba değil LPG yıktı

Diyarbakır'da bir akaryakıt istasyonunda LPG tankındaki gaz sıkışması nedeniyle patlama meydana geldi. 14 kişinin yaralandığı patlama, istasyonu ve bitişiğindeki marketi harabeye çevirdi.

00:00 - 9/02/2011 Çarşamba
Güncelleme: 00:18 - 9/02/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Bomba değil LPG yıktı
Bomba değil LPG yıktı

Ankara ve Antalya'da yaşanan patlamaların şoku atlatılmadan, dün akşam da Diyarbakır'da bir akaryakıt istasyonunda faciadan dönüldü. Patlama, Bağlar ilçesi Hatboyu Caddesi'ndeki bir akaryakıt istasyonunda, LPG tankındaki gaz sıkışması nedeniyle meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle akaryakıt istasyonu ve bitişiğindeki 3 katlı market büyük hasar gördü. 14 kişinin yaralandığı patlamada marketin iki katı çöktü. Patlamanın ardından olay yerine gelen Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, market ve akaryakıt istasyonunu gezdikten sonra gazetecilere açıklama yaptı.

FACİA UCUZ ATLATILDI

Patlamanın benzin istasyonundaki LPG tankındaki gaz sıkışmasından meydana geldiğini ifade eden Toprak, 'İş yeri sahibi ile yaptığımız görüşmede olaydan 2 saat önce bir gaz kokusu aldıklarını ve çalışanlarını uyararak ana vanalarını kapattırdığını söyledi. Patlamadan sonra yangın çıkmaması büyük bir şans. Büyük bir tehlike ucuz atlatılmış oldu. Olayda 14 yaralı var. Yaralı sayısının artmasını beklemiyoruz. Yaralıların çoğu istasyon çalışanları ve şu anda tedavi altına alındılar' dedi.

SENSÖRLER ALARM VERMİŞ

Patlama öncesinde gaz sensörlerinin kaçak sinyali verdiğini belirten Petrol istasyonunun sahibi ise şunları aktardı: "Kaçak sensörleri sızıntı olduğu için öttü. Personele kaçak olduğu için gazı kapatmaları istedim. Gazı kapatarak, eve gittim ve 1 saat sonra personelim beni arayarak istasyonda patlama olduğunu söyledi. Gelip baktığımızda bu manzarayla karşılaştık" diye konuştu. Bu arada Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de olay yerine gelerek incelemede bulundu.


13 yıl önce