|

Bomba taşımasından korkmuşlar!

Tek polisle yapılabilecek gözaltıyı, 10 kişi yapıp şova dönüştüren polislerden ilginç savunma. Yakup Köse’yi üzerine bir anda çullanarak gözaltına alan polisler, üzerinizde bomba olmasından korkmuşlar!

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 23:46 - 17/12/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Cezaevinde avukat Cihat Gökdemir’le görüşen 28 Şubat mağduru Yakup Köse, gözaltı süreciyle ilgili ilginç ayrıntılar paylaştı. Köse, Gökdemir’e kendisini gözaltına almak için gelen polislerin kimlik bile sormadan üzerine çullandıklarını ifade etti. Köse’nin polislere “Birinizin dahi gözaltına alabileceği bir durumda neden 10 kişi üzerime çullanıyorsunuz” sorusunu yönelttiğini anlatan Gökdemir şunları söyledi: Polisler ise “Üzerinde bomba olma ihtimali olabilir. Bize verilen raporda intihar edebileceğinden bahsediliyor” cevabını vermişler.

PARALELCİLER YÖNETTİ İDDİASI

Av. Cihat Gökdemir, Köse’nin otobüsünün önünü camları siyah, beyaz bir Renault marka kesen sivil polislerin, gözaltı operasyonunu yönettiklerini söyledi. Gökdemir Köse’nin, bu polislerin kendisini otobüste bulunan sivil polislere teslim ettikten sonra ortadan kaybolduklarını anlattığını söyledi. Gökdemir, “Yakup Köse, gözaltı operasyonunu yöneten polislerin paralel polisler olabileceğini düşünmekte” dedi. Yakup Köse ayrıca  hukukçulardan ve siyasilerden 28 Şubat mağdurları ile ilgili yeni bir düzenleme yapılması talebini yineledi.

28 Şubat döneminde henüz 14 yaşındayken cezaevine giren ve hakkında yakalama kararı bulunan gazeteci Yakup Köse, önceki akşam evine gittiği sırada bindiği otobüse yapılan operasyonla gözaltına alınmıştı. 

#Cihat Gökdemir
#Yakup Köse
#bomba
9 yıl önce