|

Bombacı eski sendikacı çıktı

Ankara'da polis, AK Parti ve Adalet Bakanlığı saldırılarını gerçekleştiren DHKP-C terör örgütüne yönelik şafak operasyonu gerçekleştirdi. 2 kişi gözaltına alınırken saldırganlar bulunamadı. Teröristlerden Hasban Biber'in Liman-İş Sendikası'nın eski genel başkanı olduğu da ortaya çıktı.

Tahir Alperen
00:00 - 23/03/2013 Saturday
Güncelleme: 23:43 - 22/03/2013 Friday
Yeni Şafak
Bombacı eski sendikacı çıktı
Bombacı eski sendikacı çıktı

DHKP-C terör örgütü tarafından Ak Parti Genel Merkezi'ne ve Adalet Banaklığı ek binasına düzenlenen saldırı sonrası tetikte bekleyen Terörle Mücadele ve Özel Harekât Ekipleri alınan istihbaratlar neticesinde dün sabaha karşı saat 04.30'da harekete geçti. Terör, İstihbarat, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet Ekipleri Ankara'nın Mamak İlçesi'nde bulunan iki derneğin yanı sıra örgütün hücre evlerinin de bulunduğu 14 adrese hava destekli operasyon başlattı.

MOBESE'LERDEN İSTİHBARAT

Saldırının ardından MOBESE ve güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen terör ekipleri zanlıların izine Ankara'nın Mamak ilçesinde rastladı. Saldırıyı düzenleyen DHKP-C'lilerin izlerini Mamak'ta tespit edilen noktalarda kesilirken örgüte ait 14 farklı adres tespit edildi. Bunun üzerine düğmeye basan polis, hava destekli operasyon başlattı. Ağır silahlarla belirlenen noktaları kuşatan Özel Harekât Polislerinin hedefinde ise Mamak'ta bulunan ve örgütün hücre evi olarak da kullanıldığı tespit edilen Ankara Haklar Derneği ve İdil Can Kültür Merkezi vardı.

2 GÖZALTI VAR, SALDIRGANLAR YOK

General Zeki Doğan Mahallesi'nde bulunan Haklar Derneği'nin yanı sıra Şirintepe Mahallesi'nde bulunan İdil Can Kültür Merkezi'ne yapılan baskın sonrası söz konusu adreslerde de arama yapıldı. Operasyon sonrası 2 kişi gözaltına alındı. Özel Harekât Polisi'nin kapıları kırarak girdiği adreslerde terör örgütü DHKP-C'li saldırganlara henüz ulaşılamadığı ifade edildi. Eşzamanlı ve hava destekli 14 farklı noktaya yapılan operasyonlar sonucu adreslerde aramalar yapıldı. Yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman, örgütün Halk Cephesi'ne ait malzemelerin yanı sıra bir adet de 7,65 mm tabanca ele geçirildi. Söz konusu adreslerin terör örgütü DHKP-C'nin, Halk Cephesi adını verdiği ve AK Parti'ye yapılan saldırı sonrası bulunan bez parçasının üzerinde de yazılı olan DHK-C yapılanmasının faaliyetleri için kullanıldığı anlaşıldı.

CANLI BOMBA ARAMASINDA

Teröristlerden Hasan Biber'in eski bir sendikacı olduğu da ortaya çıktı. Biber'in 1989'da Liman- İş Sendikası Mersin Şube Başkanlığı görevinde bulunduğu, 1991'de genel başkanlık koltuğuna oturduğu öğrenildi. Sendikacılık görevinden ayrıldıktan sonra Hasan Biber'in son olarak Suriye'ye giderek eğitim aldıktan sonra Türkiye'ye geldiği belirtildi. Hasan Biber'in Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ve İstihbarat Şube Müdürlüğü'nce 'canlı bomba' olduğu ve her an eylem yapacağı bilgisiyle arandığı belirlendi.

Belgeler karanlık yapıyı deşifre edecek

Ankara'da terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyon sonrası gözaltına alınan şahıslar ve elde edilen belge ve dokümanlar ışığında yapılan incelemeler sonrası, örgütün legal, illegal mücadelesini yapan kitlesel yapılanması olan DHK-C'nin suikast listelerini de destekler nitelikte bilgilere ulaşıldı. Örgütün Halk Cephesi adı altında yapılandığı 'DHK-C' üyelerinin suikast listelerinin 3'e ayrıldığı bunların ise, Politik, Askeri ve Mali hedefler olmak üzere şekillendiği görüldü. Operasyon sonrası elde edilen bulgular mercek altına alınarak saldırganlara ulaşılmaya çalışıldığı belirtilirken, istihbarat birimleri ise olası yeni saldırıların önüne geçmek için önlemlerini artırdı.


11 years ago