|

Bonzai koması

Bonzai kabusu büyüyor. Dün Antalya''da 3, İstanbul''da ise bir genç sentetik esrar bonzaiyi kullandıktan sonra komaya girdi.

.
00:00 - 30/08/2014 Cumartesi
Güncelleme: 00:21 - 30/08/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Bonzai koması
Bonzai koması

Güvenlik güçlerinin tüm çabalarına rağmen sentetik esrar bonzai gençleri ölümle burun burana getirmeye devam ediyor. Dün Antalya''da 3, İstanbul''da da bir genç bonzai kullandıktan sonra komalık oldu.

İstanbul''da Kadıköy Moda sahilinde devriye görevi yapan polis ekipleri bonzai içen 3 genci gözaltına aldı. Yaşları 18''den küçük olan 3 genç, ifadeleri alınmak üzere Kadıköy Çocuk Şube Müdürlüğü''ne götürüldü. Bu sırada, ifadesi alınırken, 17 yaşındaki H.T yere yığıldı. Polisler, genci kendine getiremeyince, durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Çocuk Büro Amirliği''ne gelen sağlık ekipleri de, arkadaşlarının ifadesine göre aşırı dozda bonzai içen H.T.''yi Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi''ne kaldırdı. Hayati tehlikesi bulunan genç hastanede tedavi altına alındı.

ÇALILIKLARDA BULUNDU

Antalya''da iki ayrı bonzai olayı yaşandı. Kızılarık Mahallesinde asayiş uygulaması yapan polis ekipleri çalılık alanda uyuşturucu kullanarak komaya giren Final B.''yi fark etti. Genç için sağlık ekipleri beklendiği sırada yakınında bulunan bir inşaatta da kendini kaybetmiş halde nefes almakta güçlük çeken Zülfikar Y.''ye rastlandı. Aynı bölgeye sevk edilen ambulanslara, vatandaşların yardımıyla alınan gençler Eğitim ve Araştırma Hastanesi''ne götürüldü. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinde sentetik uyuşturucu maddesi bonzai kullandıkları sanılan Zülfikar Y. ve Final B.''nin ölmek üzere oldukları anlaşıldı.

KALDIRIMDA FENALAŞTI

Yine Kızılarık Mahallesi 2773 Sokak''ta, gece saat 01.30 sıralarında kaldırımda esrar ile birlikte bonzai kullanan Ferhat K. fenalaşarak yere yığıldı. Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine gelen polis ve sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan Ferhat K., Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi''ne kaldırıldı. Hastanedeki müdahaleye rağmen durumu ağırlaşan Ferhat K., yoğun bakım ünitesine alındı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.


10 yıl önce