|

Bordo Bereliler 'Yarasa' ile uçacak

Aa
00:00 - 27/12/2009 Sunday
Güncelleme: 00:30 - 27/12/2009 Sunday
Yeni Şafak
Bordo Bereliler 'Yarasa'  ile uçacak
Bordo Bereliler 'Yarasa' ile uçacak

"Bordo Bereliler" olarak da bilinen Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı timler, yeni modernize edilen ve 'Yarasa' adı verilen helikopterlerle yeni imkan ve kabiliyetler kazanacak.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tarafından modernize çalışmaları sürdürülen 'Yarasa' programı, özel operasyonlara da imkan verebilecek nitelikte bir helikopter tasarımını içeriyor. Program, Özel Kuvvetler'e ait 4 adet Sikorsky S70 Black Hawk helikopterine 2 ayrı fazda uygulanacak bir modernizasyon projesi olarak tanımlanıyor. Blackhawk helikopterinin geliştirilerek yeni ekipmanlar kazandırılan 'Yarasalar', geceleyin her hava koşulunda uçabilecek ve en kötü koşullarda bile havada kalabilecek kabiliyette tasarlandı. Modernizasyonu çerçevesinde, 'Yarasa' olarak adlandırılan helikopterlerin, daha sessiz, daha hızlı olmasına da imkan sağlandı.


Daha hızlı ve daha sessiz

Yarasalara her hava şartında radarla uçuş, menzil artırımı, hava radarı, pilot kaskına entegre gece görüş cihazı gibi özellikler kazandırılıyor. Konvansiyonel kokpitler bu projeyle 'cam kokpit' adı verilen en son nesil dijital sisteme dönüştürülüyor.



14 years ago
default-profile-img