|

Bozdağ: Güvenlik için gerekli

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “İç güvenlik paketi toplumumuzun her bir insanımızın huzuru ve güvenliği için gerekli olan bir pakettir” dedi. Bakan Bozdağ, HSYK’nın ilk kez Ankara dışında toplanması ile ilgili sorulan bir soruya ise,"Başkan vekilimiz Erzurumlu olduğu için ilk toplantıyı da bu yüzden Erzurum’da yapmak istedik” dedi.

Yeni Şafak
13:13 - 27/02/2015 Cuma
Güncelleme: 11:17 - 27/02/2015 Cuma
IHA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HSYK toplantısına katılmak üzere bugün Erzurum’a geldi. Erzurum Valiliğini ziyaret eden Bakan Bozdağ, burada İç Güvenlik paketini değerlendirdi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı Erzurum valiliği girişinde Vali Yardımcıları Haktan Gökçekuyu, Mehmet Levent Kepçeli, Ersin Boylu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen karşıladı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a HSYK Başkan Vekili Metin Yandırmaz ve HSYK Yönetim Kurulu üyeleri de eşlik etti.


Erzurum Valiliği ziyaretinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “İç Güvenlik paketi toplumumuzun her bir insanımızın huzuru ve güvenliği için gerekli olan bir pakettir. Türkiye’de insan haklarını hukukun üstünlüğünü ayakta tutmamız gerekir. Bunu sağlamanın yolu güvenlikten geçiyor. Yapılan bu düzenlemeler kişilerin hak ve hürriyetlerini özgür bir ortamda kullanması için gerekli düzenlemelerdir. Toplantı ve gösteri yürüyüşleri bir takım hakları için bir takım teminatlar getiriyor. Şiddete başvuran terörize edilen toplantıların, Molotof kokteyli atanların esasında legal bir toplantıyı gayri kanunu bir toplantı haline getiren terör gösterisi haline dönüştüren provokatörler. Bu düzenleme demokratik hak ortaya koyan insanların bu anlamda haklarını kullanmasını engelleyen gayri hukuki hareketlere karşı onları koruyan bin düzenlemedir” dedi.


Bakan Bozdağ, HSYK’nın ilk kez Ankara dışında toplanması ile ilgili sorulan bir soruya ise, “Tamamıyla kurulun başkanın takdiriyle belirlenebilir. Yeni dönemde ilk toplantıyı ilk toplantıyı Erzurum’da yapıyoruz. Başkan vekilimiz Erzurumlu olduğu için ilk toplantıyı da bu yüzden Erzurum’da yapmak istedik” dedi. Bakan Bozdağ, Ağrı’da 3 askerin şehit olmasıyla ilgili sorulan bir soruya ise üzücü bir olay olduğunu ve olayın detayı hakkında bilgi sahibi olmadığını söyledi.


"ERZURUM’A PERSONEL EĞİTİM MERKEZİ KURUYORUZ"

Bakan Akdağ, kültürümüzün medeniyetimizin ana kentlerinden biri olan Erzurum’da olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, “Bakanlığımız faaliyetleri ile ilgili ziyaret ve değerlendirmelerimiz olacak. HSYK Erzurum’da kendi gündemini değerlendirmek üzere yönetim kurulu toplantısını yapacak Erzurum adliyesini, büyükşehir belediyesini, parti teşkilatını ziyaret edeceğiz. Erzurum’a gelirken yeni bir yatırım ile geldik. Burada Adalet Bakanlığı personel eğitim merkezi kurma kararı aldık. Erzurum personel eğitim merkezini 2015 yılında kuracağız. Bu süreci başlatacağız. Bu sene inşaatına başlayacağız. Buna tahsisi ile ilgili çalışma var. Bunu sağladığımız takdirde daha erkenden hu hizmeti başlatmış olacağız” diye konuştu. 

#Adalet Bakanı Bekir Bozdağ
#HSYK toplantısı
#Erzurum
#Erzurum Valiliği ziyareti
#İç Güvenlik paketi
9 yıl önce