|

Bu acıları hak etmiyoruz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin’de şehit düşen Jandarma Er Fatih Çaybaşı’nın Erzincan’daki cenaze törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, “Türkiye bu acıları, bunları hak etmiyor. Siyasi partiler teröre karşı ortak hareket etmeli” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/08/2016 Cumartesi
Güncelleme: 22:25 - 26/08/2016 Cuma
Yeni Şafak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin'de konvoyuna gerçekleştirilen terörist saldırıda şehit düşen Jandarma Er Fatih Çaybaşı'nın cenaze törenine katılmak üzere, özel uçak ile Erzincan'a hareket etti. Hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, Şırnak'taki terör saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, saldırının son derece acı ve vahim olduğunu belirtti.



SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ


Şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa dileğinde bulunan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Ailelerine sabırlar diliyoruz. Türk milletinin başı sağ olsun. Gerçekten çok acı. Bugün Erzincan'a şehidimizi sonsuzluğa uğurlayacağız, onunla helalleşmeye gidiyorum. Allah sabır versin, ailesiyle de görüşeceğiz. Türkiye bu tür acıları hak etmiyor. Bütün insanlarımızın yüreği ağzında, ne söyleyeceğini bilmiyor. Sözün bittiği yerdeyiz aslında. Bir anlamda bunların önlemlerinin alınması lazım. Terör öyle bir noktaya geldi ki bir siyasal partinin tek başına çözemeyeceği olay haline dönüştü.



SİYASİ PARTİLERE ÇAĞRI


Bu konuda bütün siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının, meslek odalarının, bütün vatandaşların ortak hareket etmesi gerekiyor. Elbette ortak hareket ederken, lanetliyoruz, kınıyoruz, geleceğimize yönelik umutlar veriyoruz ama siyaset kurumunun biraz daha kendisini öne çıkarması ve bu sorunların çözümü konusunda biraz daha aktif bir rol üstlenmesi gerekir, diye düşünüyorum.”





CANİKLİ İLE BİRLİKTE GİTTİ


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Artvin'de Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Er Fatih Çaybaşı'nın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu ve Canikli, cenaze törenine katılmak için ayrı uçaklarla Erzincan Havalimanı'na geldi. Kılıçdaroğlu ve Canikli, daha sonra havalimanından aynı araçla şehit Çaybaşı'nın Çarşı Mahallesi TOKİ Konutları'ndaki evine gitti.



ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKIYOR


Evin önündeki taziye çadırına gelen Kılıçdaroğlu ve Canikli, şehidin babası Şevket Çaybaşı, dayısı Harun Keçeci ve yakınlarına taziyelerini iletti. Şehidin babası ile bir süre sohbet eden ve oldukça üzgün olduğu gözlenen Kılıçdaroğlu, baba Çaybaşı'na başsağlığı diledi. Baba Çaybaşı'na olayı nasıl öğrendiğini soran Kılıçdaroğlu, “Başınız sağ olsun. Ateş düştüğü yeri yakar.” dedi.



6 AYI KALMIŞTI


Kılıçdaroğlu'nun bu sözü üzerine baba Şevket Çaybaşı “6 ayı kalmıştı. Okulu bitir de kısa dönem yap dedik ama o gitti tecili bozdurdu. Okula yazdırdım gitmedi. Tecilini bozdurup askere gideceğim dedi.” yanıtını verdi. Canikli de bu sırada “Allah mekanını cennet eylesin. Size sabırlar versin ama acı bütün milletin acısı, Allah sabırlar versin. Allah şehadetini kabul etsin, Allah peygamberlerle haşrolmayı nasip etsin” diye konuştu.





Yüzünü öptüm


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli şehidin evine taziye ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu ve Canikli ile sohbet ederken gözyaşlarını tutamayan Şevket Çaybaşı, şehit olmadan bir gün önce oğlu ile görüştüğünü son olarak da cenazesini gördüğünü ifade ederek “Yüzünü öptüm kirpikleri oynuyordu. Bekliyordu demek ki bizi, gidemedik. Son kez bir daha görelim. Düğün yapacaktık” dedi.



Hain saldırıyı örgüt üstlendi


Artvin'in Şavşat'ta Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna düzenlenen saldırıyı PKK üstlendi. Olayın yaşandığı Yanıklı köyü Soğuksu mevkisinde durumundan şüphelenilen ve saldırıyla bağlantısı olduğu sanılan bir kişi ise gözaltına alındı. Terör örgütü PKK, kendisine yakın bir sitede yer alan bir açıklamayla Artvin'deki CHP konvoyuna yapılan saldırıyı üstlendiğini açıkladı. PKK,


saldırıdaki hedeflerinin Kılıçdaroğlu değil güvenlik güçleri olduğunu iddia etti. Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna dün düzenlenen saldırıda bir jandarma er şehit olmuş, iki asker de yaralanmıştı.





#Kemal Kılıçdaroğlu
#Fatih Çaybaşı
8 yıl önce