|

Bu da oldu türbeye haciz geldi!

Çorum'un Sungurlu ilçesine bağılı Yörüklü belde belediyesinin vergi borcu nedeniyle, beldede bulunan Ergülü Baba Türbesi haczedildi.

00:00 - 24/04/2012 Salı
Güncelleme: 23:34 - 24/04/2012 Salı
Yeni Şafak
Bu da oldu türbeye haciz geldi!
Bu da oldu türbeye haciz geldi!

Çorum'un Sungurlu ilçesine bağılı Yörüklü belde belediyesinin vergi borcu nedeniyle, beldede bulunan Ergülü Baba Türbesi haczedildi.



İlginç olay, Sungurlu ilçesine bağlı Yörüklü beldesinde meydana geldi. Yörüklü Belediyesi'nin toplam 1 milyon TL vergi borcu nedeniyle Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından, beldede bulunan Ergülü Baba Türbesi haciz edildi. Beldedeki türbenin haczedildiğini öğrenen Yörüklü Belde Belediye Başkanı Ergülü Gökçetin ve belde sakinleri, şaşkına döndü.

Yörüklü Belediye Başkanı Ergülü Gökçetin, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, tapuya kayıt çıkarmaya gittiğinde vergi dairesinin, belediyenin borcundan dolayı Ergülü Baba Türbesi'ne haciz koyduğunu gördüğünü söyledi.


27 GÜNDÜR MUM IŞIĞINDA KARA KARA DÜŞÜNÜYOR

Toplam 204 bin TL tutarındaki elektrik borcu yüzünden 27 gündür belediye hizmet binasının elektriğinin bulunmadığını ve vatandaşa hizmet veremediklerini söyleyen Başkan Gökçetin, "Fatura kesim tarihine bakılırsa, bu özel şirketten kullanılan enerji değildir. 28 bin 775 TL olan borcumuz özel şirkete aittir. Diğer borçların tamamı 2010 yılının 12. ayından önceki borçtur. Bu borç da, Yörüklü Belediyesi'nin devlete olan borcudur. On ikinci, birinci, ikinci ve üçüncü ayda sulama yapılmadığı için burada sondajlar çalışmaz. 300 nüfusun harcadığı 2 aylık şebeke suyundaki elektrik borcunun 100 bin TL olması mümkün değildir. Bunu kendileri de çok iyi biliyorlar. Benden önce de abone olmamış. Özelleştikten sonra abonesi yok. Buranın abonesi yok dendi bana. Ben de abone yaptırdım. 100 bin TL geriye dönük borç çıkarıldı. Bu borcun bu şirketle alakası yoktur. Cezası varsa, borcu varsa devlete vardır. Burada bir hata varsa, daha önceki TEDAŞ yetkililerinin hatasıdır. Bizler şuanda mağdur durumdayız. Hizmet binamda kamuya hizmet veremiyorum. 29 Mart tarihinden itibaren Yörüklü Belediyesi'nde kamu hizmeti kesintiye uğramıştır. Yanlışlığın biran önce düzeltilip, elektriğimin verilmesini istiyorum" dedi.


CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN MEKTUPLA YARDIM İSTEDİ

Başkan Gökçetin, yaşadığı sorunları anlatmak için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e mektup yazdı. Gökçetin, mektubunda, elektrik enerjisinin kesildiği günden bugüne kadar yaşanan süreçle ilgili her şeyi bir sayfada özetledi. Gökçetin, mektubunun son bölümünde, "Sayın Cumhurbaşkanım, Yörüklü Belediyesi olarak 635 nüfuslu bir belediye, 2011 yılında toplum 1 yıl içerisinde 157 bin 52 TL ödenek gelmiştir. Bu da aylık 13 bin 87 TL'ye denk gelmektedir. Bizim bu ödenek ile yıllardır tahakkukları yapılmayan ve özel firmaya geçer geçmez tahakkuk ettirilerek adımıza borç olarak yazılan toplam 204 bin 124 TL 55 kuruş elektrik parasını yatırıp elektriklerimizi açtırmamız mümkün değildir. Sorunumuzun çözülmesi noktasında yüce makamınızın konuya müdahil olarak, çözüm noktasında gerekli yardımın yapılmasını konusunda gereğini takdirlerinize arz ederim" ifadelerine yer verdi.


12 yıl önce