|

Bu nasıl yemin!

Ergenekon sanığı Mustafa Balbay'a destek için kitap imzalayan Cumhuriyet yazarları Deniz Som ve Ümit Zileli, halkın iradesiyle iktidara gelen hükümeti devirmek için yemin etti.

Cihan
00:00 - 23/03/2009 Pazartesi
Güncelleme: 01:54 - 23/03/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Bu nasıl yemin!
Bu nasıl yemin!

Ankara'da tuhaf yemin... Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın kitaplarını imzalamak için bir araya gelen yazarlar, seçimle gelen hükümeti devirmek için çalışacaklarına yemin etti.

Atatürk Kültür Merkezi'nde açılan kitap fuarında bir araya gelen Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Deniz Som, Ali Şirmen, Alev Coşkun, Ümit Zileli ve Serdar Kızık, tutuklanan Mustafa Balbay'ın kitaplarını imzaladı.

'ÇALIŞMAZSAM NAMERDİM'

İmza etkinliğinde konuşma yapan Cumhuriyet yazarı Deniz Som, "Demokratik hakları kullanarak bu hükümetin devrilmesi için çalışmazsam namerdim" dedi.

Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Ümit Zileli ise Mustafa Balbay'ın söylediği her söz, yazdığı her yazı ve konferansta söylediklerinin altına sadece imza atmayacağını, bundan şeref duyacağını belirtti.

'YIKMAKTAN ONUR DUYARIM'

"Biz bu hükümetin yıkılması gerektiğini yıllardır yazıyoruz" diyen Zileli, bütün hakları sonuna dek kullanarak bu hükümetin yıkılmasında birazcık pay sahibi olabilmeleri halinde bundan onur duyacaklarını vurguladı. Topyekün bir savaş olduğunu iddia eden Serdar Kızık da, savaşın sadece Mustafa Balbay'a değil Türkiye Cumhuriyeti'ne açıldığını ileri sürdü.



15 yıl önce